Παρασκευή Ράπτη

Παρασκευή Ράπτη
Παρασκευή Ράπτη
Επαγγελματικό Μακιγιάζ, NYX Professional Make Up

Παρασκευή Ράπτη

Παρασκευή Ράπτη. Επαγγελματικό Μακιγιάζ, στην NYX Professional Make Up. 

Προηγουμένως εργαζόταν στο «Evi’s Nails and Make up»

‘Ετος αποφοίτησης 2016  IEK PRAXIS Αθήνας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η αγάπη μου για την τέχνη και κυρίως για τη ζωγραφική με οδήγησε στο να επιλέξω τις σπουδές στο Επαγγελματικό Μακιγιάζ και καθόρισε την απόφαση μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό τον τομέα.

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα σε διάφορες εκδηλώσεις, εργασίες και μεγάλα projects που διοργάνωνε το Praxis. Είχα την ευκαιρία να κάνω πολλές ώρες πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων μου και πολλές ευκαιρίες να δείξω τη δουλειά μου προς τα έξω.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το βασικό πλεονέκτημα της σχολής είναι ότι κάνει αυτό που πρεσβεύει το όνομά της. Όλοι μαθαίνουν στην «πράξη». Έτσι λοιπόν, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω νέους επαγγελματικούς χώρους και να δουλέψω με καταξιωμένους επαγγελματίες του μακιγιάζ.

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ και στους καθηγητές μου, οι οποίοι μου πρόσφεραν απλόχερα τις γνώσεις και τη βοήθεια τους για να μπορέσω να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Το βασικό χαρακτηριστικό μου είναι η δημιουργικότητα μου! Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δύσκολα εξελίσσεται αν δεν έχεις τα κατάλληλα ερεθίσματα. Αυτά ακριβώς τα ερεθίσματα απέκτησα μέσα από τις σπουδές μου. Έμαθα πως και από που θα ενημερώνομαι για ό,τι τελευταίο παρουσιάζεται στο χώρο του επαγγέλματός μου, έμαθα ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνω τη δουλειά μου «πίσω» από μένα αλλά εγώ να βρίσκομαι πάντα ένα βήμα «μπροστά».

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Αυτό που θα είχα να προτείνω σε κάποιον που θέλει να γίνει makeup artist είναι να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να εξελίσσεται συνεχώς και να αφήνει τη φαντασία του να τον οδηγεί στη δημιουργία. Βέβαια και η επιλογή μιας σωστά οργανωμένης σχολής που να μπορεί να προσφέρει σωστή κατάρτιση είναι κάτι που θα απογειώσει το ταλέντο του.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Όνειρο ζωής για μένα είναι να πετύχω στο χώρο της μόδας και της φωτογραφίας ως αναγνωρισμένη makeup artist. Ο στόχος που βάζει ο καθένας δεν έχει χρονικό περιθώριο. Μπορεί να είναι σε ένα χρόνο, μπορεί σε δέκα. Δεν έχει σημασία, αρκεί να το καταφέρει.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US