Νίκος Σαραντίτης

νίκος σαραντίτης απόφοιτος σχολή μαγειρικής ιεκ praxis
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Restaurant "Καπετάνιος" (Εύβοια)

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα κάτι εύκολο για να απαντήσω.  Ο κύριος λόγος που επέλεξα αυτό το επάγγελμα είναι ο πατέρας μου .  Ως επί χρόνια αρχιμάγειρας με είχε μυήσει από πολύ μικρό στον κόσμο της μαγειρικής . Από την  ηλικία των 10 χρονών πήγαινα και τον κοίταγα ενώ δούλευε. Έχω μάθει πολλά από αυτόν και συνεχίζω να μαθαίνω. Η αγάπη μου λοιπόν για το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι πολύ βαθιά ριζωμένη σε εμένα

 

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Γενικά κατά την διάρκεια αυτών των δύο ετών είχα πολλές εμπειρίες. Αν έπρεπε να διαλέξω σίγουρα θα επέλεγα την συμμετοχή μου στο Tinos Food Paths και την συμμετοχή μου στο Taste Of Athens. Δύο πολύ διαφορετικές εμπειρίες που με γέμισαν με γνώσεις, πολλές γνωριμίες και άπλετη ικανοποίηση γι’ αυτό που κάνω. Να μαγειρεύω.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το Praxis είναι μια από τις κορυφαίες σχολές κατά την γνώμη μου. Η συνεργασία του με κορυφαίους ανθρώπους στον κλάδο τους είναι από τα βασικά γνωρίσματά του. Οι άνθρωποι που το διοικούν είναι εξαιρετικοί και πάντα δίπλα στον κάθε σπουδαστή, πράγμα πολύ σπάνιο στις μέρες μας .

 

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Πιστεύω η ομαδικότητα είναι ένα προσόν που καλλιέργησα στο έπακρο αυτά τα δύο χρόνια.

 

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Υπομονή και επιμονή. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα με πολύ κούραση και πίεση . Αν όμως το αγαπάς στο τέλος της ημέρας όλα αυτά φεύγουν και το μόνο που μένει είναι αγνή ικανοποίηση.

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Δύσκολη ερώτηση. Σε 6 χρόνια από τώρα ελπίζω ότι θα δουλεύω σε ένα αναγνωρίσιμο εστιατόριο όντας σε μια πολύ καλή θέση στην κουζίνα.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία