Νικολέτα Βασιλάτου

Νικολέτα Βασιλάτου
Νικολέτα Βασιλάτου
Εστιατόριο OLIVEGARDEN του Ξεν.TITANIA

Νικολέτα Βασιλάτου

Νικολέτα Βασιλάτου. Εργάζεται στο Εστιατόριο OLIVEGARDEN του Ξενοδοχείου TITANIA (Αθήνα)

Έτος αποφοίτησης 2015 ΙΕΚ PRAXIS Αθήνας

 • Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η σιγουριά για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Ήμουν ήδη στο επάγγελμα περιστασιακά, αλλά καταλάβαινα ότι έπρεπε να σπουδάσω για να αποκτήσω «πραγματική γνώση» του επαγγέλματος και να μπορώ να εξελιχθώ επαγγελματικά.

Σαν σπουδάστρια ξεκίνησα την πρακτική μου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα και μετά την λήξη των σπουδών μου εργάζομαι πλέον κανονικά στο εστιατόριο Olive Garden που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Ξενοδοχείου.

 • Ποιες ήταν οι σημαντικότερες εμπειρίες σου από τις σπουδές σου στο  ΙΕΚ Praxis;

Πέρα από το πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό κομμάτι, που γίνεται σε πολύ καλά εξοπλισμένους χώρους, η άμεση εξυπηρέτηση του προσωπικού του ΙΕΚ στα θέματα της πρακτικής άσκησης και της εργασιακής αποκατάστασης, θεωρώ ότι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στα επαγγέλματα του επισιτισμού.

Από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών μου, έγιναν στην σχολή διάφορα projects, στα όποια όλες οι ειδικότητες του τουρισμού – εστίασης συνεργαζόμασταν με απόλυτη αρμονία. Θα αναφέρω ως πιο σημαντική τη λειτουργία του passe-partout, ενός «εικονικού» εστιατορίου που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση των καθηγητών και λειτούργησε αποκλειστικά με μαθητές του Praxis. Εξυπηρέτησε όμως δεκάδες επισκέπτες – «πελάτες», με μεγάλη επιτυχία.

 • Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το δυνατό σημείο του Praxis θεωρώ ότι είναι οι καθηγητές. Το επίπεδο τους αλλά και η μεταδοτικότητα είναι τέτοια που μπορείς πολύ εύκολα να αφομοιώσεις τη γνώση.

Όλοι οι καθηγητές μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και με πολλούς από αυτούς κρατάω ακόμη επαφή και είναι κοντά μου και με στηρίζουν επαγγελματικά και με συμβουλές, ακόμη και μετά την αποφοίτηση μου.

Επίσης είναι μια σχολή που εξελίσσεται και παρακολουθεί την αγορά εργασίας.

Πολλή καλή οργάνωση, εξοπλισμός και πολλές παροχές στους σπουδαστές.

 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Θεωρώ ότι έχω κατακτήσει πολύ  καλή γνώση του επαγγέλματος του Υπαλλήλου Ξενοδοχείου, από θεωρητική αλλά και από πρακτική άποψη. Στο ΤΙΤΑΝΙΑ που εργάζομαι πλέον μόνιμα, πέρασα από όλα τα τμήματα και εξέλιξα τις γνώσεις και τις δυνατότητές μου στο μέγιστο βαθμό.

 • Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Να μην διστάσει καθόλου. Ο τουρισμός στη Ελλάδα είναι επένδυση. Και οι σπουδές στον Τουριστικό – Ξενοδοχειακό κλάδο είναι ένας πολύ καλός στόχος σε μια εποχή που πολλά άλλα επαγγέλματα περνούν κρίση.

 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με τον εργασιακό χώρο στον οποίο βρίσκομαι τώρα. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές εξέλιξης και η επαγγελματική επιτυχία βρίσκεται μπροστά μου.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US