Μαρία Καλαϊτζή

Μαρία Καλαϊτζή
Μαρία ΚΑΛΑΪΤΖΗ
Αισθητικός Ποδολόγος Ελ. Επαγγελματίας, Νοσ. Ευαγγελισμός

Μαρία Καλαϊτζή

Μαρία Καλαϊτζή. Αισθητικός Ποδολόγος Ελ. Επαγγελματίας, συνεργάτης Νοσ. Ευαγγελισμός.

‘Ετος αποφοίτησης 2015  IEK PRAXIS Χαλκίδας

Εργάζεται

Ως Ελεύθερη Επαγγελματίας Αισθητικός – Ποδολόγος

Συνεργάτης του Ιατρείου «Διαβητικό Πόδι», στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Επίσημο μέλος της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.)
Μέλος του Συλλόγου Ποδιάτρων – Ποδολόγων Ελλάδος

 • Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου?

Ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου, που το έθεσα προ 10ετίας, να καταφέρω να επιλύσω προβλήματα λειτουργικότητας που σχετίζονται με την καθημερινή καταπόνηση των κάτω άκρων μου, λόγω ορθοστασίας. Στην αναζήτησή αυτή, μου κίνησε το ενδιαφέρον η ειδικότητα της Αισθητικής – Ποδολογίας που είναι πολύ νέα στον χώρο των Ι.Ε.Κ. και μέσω του Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με τον καλύτερο τρόπο.

 • Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο PRAXIS ?

Πρώτον, συνολικά η ευκαιρία που μου δόθηκε μέσω του Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS να ολοκληρώσω τις σπουδές μου με επιτυχία στον τομέα της Αισθητικής – Ποδολογίας που γενικά στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Με τις γνώσεις που μου παρείχε η συγκεκριμένη ειδικότητα στον παραϊατρικό τομέα με βοήθησε να διευρύνω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες.

Δεύτερον, η συμμετοχή μου ως μακιγιέζ και ως μοντέλο ταυτόχρονα στο 7ο κατά σειρά ετήσιο show ομορφιάς που διοργανώνει με επιτυχία το Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS με θέμα τις 4 εποχές του χρόνου, που συνέβαλε σημαντικά στην εμπειρία μου και στην επιτυχημένη επίτευξη των στόχων μου.

 • Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το PRAXIS ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση?

Η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές δυναμικές ειδικότητες, ο επαγγελματισμός και η σκληρή δουλειά με πολύ καλούς εκπαιδευτές σε εξαιρετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου?

Πιστεύω ακράδαντα, ότι το πιο δυνατό μου προσόν είναι ο επαγγελματισμός που με διακρίνει και στοχεύω να τον διατηρώ πάντα. Οι σπουδές μου με βοήθησαν να παραμένει  ο επαγγελματισμός μου στο μέγιστο, αποκτώντας υψηλό επίπεδο γνώσεων για να μπω δυναμικά στην αγορά εργασίας.

 • Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου?  

Θα του πρότεινα πριν ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα να συνειδητοποιήσει ότι η ίαση αποτελεί λειτούργημα και πως σε οποιαδήποτε κατάσταση κληθεί να αντιμετωπίσει, θα πρέπει να ενεργεί με γνώμονα την γνώση, την υπομονή και την αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα?

Θα ήθελα, να έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη όσο γίνεται περισσότερων ασθενών – πελατών μου, επιλύοντας αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα λειτουργικότητας αντιμετωπίζουν στα πόδια τους και κατ’ επέκταση συμβάλλοντας δραστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους  καθημερινά.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US