Κατερίνα Παρίσση

Κατερίνα Παρίσση
Κατερίνα Παρίσση
Ειδικό Προσωπικό σε Δημόσιες Σχολικές Μονάδες

Κατερίνα Παρίσση

Κατερίνα Παρίσση. Προσχολικής Αγωγής & Προσχολικής Αγωγής Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Εργάζεται ως Ε.Β.Π. (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) σε σχολικές μονάδες του δημοσίου

Έτος αποφοίτησης 2015 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Το να ασχοληθώ με την Προσχολική και την Ειδική Αγωγή ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρή. Όταν με ρωτάγανε ποιο επάγγελμα θέλω να ακολουθήσω στην ζωή μου εγώ έλεγα: «Θέλω να κάνω κάτι όπου με τις γνώσεις μου θα μπορώ να κάνω τα παιδιά χαρούμενα, πιο δημιουργικά και να μπορώ να τους μαθαίνω πράγματα που θα τα βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξη της ζωής τους.».

Διότι αν έχεις πάρει σωστές βάσεις στα πρώτα στάδια της ζωής σου, αυτά που είναι και τα πιο σημαντικά, μπορείς εύκολα να εξελιχθείς και να πετύχεις τους στόχους σου στο μέλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο και εγώ η ίδια, ξεκινώντας άλλη μία ειδικότητα (την τρίτη μου ειδικότητα) ως Βοηθός Εργοθεραπείας, στο Ι.Ε.Κ PRAXIS φυσικά.

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο ΙΕΚ Praxis;

Αρχικά το ΙΕΚ PRAXIS το επέλεξα απλώς για τον λόγο ότι βρισκότανε κοντά στο σπίτι μου. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό και οργανωμένο εκπαιδευτήριο, τόσο σε σχέση με την ποιότητα των σπουδών, όσο και κυρίως σε σχέση με την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Στην αρχή έλεγα ότι δεν μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα φοιτώντας μόνο 2 χρόνια σε ένα ΙΕΚ. Γρήγορα κατάλαβα ότι έκανα λάθος! Στα ΙΕΚ και ειδικά στο PRAXIS μπορείς να κάνεις πολύ σπουδαία θεωρητική και πρακτική δουλειά δίπλα σε καταξιωμένα άτομα του χώρου, τους εκπαιδευτές μας,  καθώς και να κατακτήσεις τις γνώσεις μέσα από την βιωματικότητα και τα ζωντανά παραδείγματα, τα οποία δεν είναι άλλα από τα ίδια τα παιδιά στα πλαίσια της πρακτικής μας άσκησης.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το ΙΕΚ Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Αποφοιτόντας από το ΙΕΚ, είχα πλέον την αυτοπεποίθηση ότι πατάω γερά στα πόδια μου, ότι ξέρω σε σημαντικό βαθμό πως λειτουργεί η προσχολική εκπαίδευση και η ειδική Αγωγή και έτσι ήμουνα 100% συνειδητοποιημένη για το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα και αισθανόμουν πολύ άνετα στο επαγγελματικό πλέον περιβάλλον.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Η Ειδική Αγωγή είναι ο χώρος μέσα στον οποίο βοηθάς άτομα με : 1.κινητικες αναπηρίες 2. Κώφωση 3.Τύφλωση 4.Νοητική Καθυστέρηση 5.Δεπυ 6.Προβλήματα συμπεριφοράς 7.Διαταραχές αυτιστικού φάσματος 8.Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες κ.α. Για να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος 100% και να ξέρεις ότι το αγαπάς. Να θέλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς τις αδυναμίες αυτόν των παιδιών. Μέσα από αυτό το επάγγελμα δοκιμάζεις τις δικές σου δυνατότητες, καθημερινά.

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Πρέπει να έχεις όρεξη, αγάπη, θέληση και πείσμα μεγάλο και να πεις εγώ μπορώ και θα τα καταφέρω.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Εφόσον τελειώσω και με την εργοθεραπεία με το καλό, θα ήθελα να κάνω και μια μικρή εκπαίδευση πάνω στην Λογοθεραπεια για να έχω μια πιο σφαιρική άποψη για το τι είναι Ειδική Αγωγή. Η μόρφωση και η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ. Εύχομαι λοιπόν να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία και μόρφωση πάνω στον χώρο αυτόν! Σας ευχαριστώ πολύ.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US