Γιάννης Σοροβίγκας

Γιάννης Σοροβίγκας
Γιάννης Σοροβίγκας
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, Hotel "DIVANI CARAVEL"

Γιάννης Σοροβίγκας

Γιάννης Σοροβίγκας. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, Hotel “DIVANI CARAVEL”

‘Ετος αποφοίτησης 2018  IEK PRAXIS Αθήνας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Οι προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και η ευχαρίστησή μου να εργάζομαι σε ένα ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο κόσμο, όπου έχει έρθει για να διασκεδάσει, το οποίο με κάνει να δουλεύω με μεγάλη ευχαρίστηση.

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Κάθε μέρα ξεχωριστά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα λόγω των εξειδικευμένων καθηγητών αλλά και των συναδέλφων μου όπου μου έκαναν το μάθημα ακόμα πιο ενδιαφέρον. Επίσης τα σεμινάρια από επαγγελματίες στον τουρισμό, στη γαστρονομία αλλα και στα ροφήματα αλλά και τα σεμινάρια εκτός σχολής σε μεγάλα ξενοδοχεία, οινοποιεία και εστιατόρια. Τέλος μεγάλη εμπειρία και καθοριστική για το μέλλον μου ήταν οι συνεντεύξεις μέσα στη σχολη από μεγάλους ξενοδοχειακούς οργανισμούς.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Εκτός από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς, οι καθηγητές παίζουν μεγάλο ρόλο, διότι από αυτούς εξερτάται το πόσο καλά μπορεί ένα μάθημα να αποσαφηνιστεί σωτά αλλα και να γίνει πιο ενδιαφέρον απ’ ότι είναι. Το Praxis  διαθέτει και τα δύο, με αποτέλεσμα να τηρεί τις προϋποθέσεις για μια πετυχημένη σχολή.

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Η συμπεριφορά μου σαν ξενοδοχοϋπάλληλος που συνδυάζει καλούς τρόπους αλλά συνάμα και επαγγελματική σοβαρότητα, η οποία ανεβάζει το επίπεδο της επιχείρησης ή τουλάχιστον κρατάει ένα προφίλ. Τέλος, το επίπεδο ενός ξενοδοχοϋπαλλήλου φαίνεται από τις γνώσεις τις οποίες έχει και τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Σε αυτό με βοήθηση το Praxis…

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Θα του πρότεινα να το ακολουθήσει μόνο άμα του αρέσει πραγματικά να ασχοληθεί με τον κλάδο του τουρισμού διότι εκτός από ένα επάγγελμα με όμορφες εμπειρίες και συναναστροφές, είναι και ένα επάγγελμα που χρειάζεται μεγάλη υπομονή και κατανόηση στον πελάτη αλλά και στον εργαζόμενο… Τέλος με καλοσύνη. Ενδιαφέρον και διπλωματία μπορείς να εξελιχθείς μέσα στον κλάδο και να φτάσεις στον στόχο που έχεις ορίσει…

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Σίγουρα να εργάζομαι σε μια μεγάλη και αναγνωρισμένη επιχείρηση, η οποία όμως να ικανοποιεί τις ανάγκες μου ως εργαζόμενο αλλά συνάμα να έχω εξελιχθεί σαν ξενοδοχοϋπάλληλος σε μια καλύτερη θέση αλλά και σαν άνθρωπος.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US