Γιάννης Γουρνής

Γιάννης Γουρνής
Γιάννης Γουρνής
"KOOC TAVERNA SECRETS", Costa Navarino

Γιάννης Γουρνής

Γιάννης Γουρνής. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, εργάζεται στο “Kooc Taverna Secrets”

Εργάστηκε επίσης στο La Fiamma (Χαλκίδα).

Έτος αποφοίτησης 2017 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας

 • Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Από μικρός μου άρεσε να μπλέκομαι στην κουζίνα της μητέρας μου, του παππού και της γιαγιάς (και οι 3 εξαιρετικοί μάγειρες) και είχα πάθος με το ψήσιμο που έμαθα από τον πατέρα μου. Επίσης είναι κάτι πολύ δημιουργικό που συνδυάζει τη γνώση και τη φαντασία, κάτι που με ιντριγκάρει και αποτελεί για μένα την μεγαλύτερη επαγγελματική πρόκληση.

 • Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Γνώρισα σπουδαίους επαγγελματίες – δασκάλους και μαθήτευσα κάτω από τις οδηγίες και την επίβλεψη τους. Όλοι ανεξαιρέτως, ο καθένας ξεχωριστά στον τομέα αρμοδιότητάς του, μου μετέδωσαν χωρίς κανένα κόμπλεξ τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους προκειμένου να τις αξιοποιήσω ανάλογα ως μελλοντικός επαγγελματίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για το τρομερό μεράκι που είχε να μας μεταδώσει όλες του τις γνώσεις σε σχέση με την κουζίνα και τον σεφ Χρήστο Ασημακόπουλο που μου έδωσε την ευκαιρία να φτιάξουμε μαζί επιδόρπια για την food Expo το 2016.

 • Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Είναι μια σχολή που στελεχώνεται από σπουδαίους επαγγελματίες δασκάλους με όρεξη και μεράκι να μεταδώσουν τη γνώση και την εμπειρία τους. Τα εργαστήρια είναι καινούρια και σύγχρονα χωρίς να τους λείπει κάτι. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση στον κάθε σπουδαστή ότι εργάζεται σε συνθήκες κανονικής επαγγελματικής κουζίνας. Επί προσθέτως συνεργάζεται με τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες και τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, γεγονός που αποτελεί επιπλέον κίνητρο για κάθε μαθητευόμενο.

 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Τα πιο δυνατά προσόντα μου πιστεύω ότι είναι η οργανωτικότητα, η μεθοδικότητα, η όρεξη για δουλειά και η ηρεμία μου στην κουζίνα.

 • Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Αυτού που θα του πρότεινα είναι να έχει υπομονή, ηρεμία και όρεξη για πολύ δουλειά. Να μην επαναπαύεται και να προσπαθεί συνέχεια να αποκτά γνώσεις και καινούριες εμπειρίες.

 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Η εστίαση κατά τη γνώμη μου είναι μέσο ψυχαγωγίας για τον πελάτη οπότε αυτό που θέλω να πετυχαίνω πάντα είναι ο πελάτης να φεύγει από το χώρο που εργάζομαι βαθιά ικανοποιημένος και χαμογελαστός από τις υπηρεσίες που του πρόσφερα.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US