Γεωργία Ζοτάι

Γεωργία Ζοτάι
Γεωργία Ζοτάι
Τεχνικός Κομμωτικής, «GINO Hair and More»

Γεωργία Ζοτάι

Γεωργία Ζοτάι. Εργάζεται ως Hair Styler στο κομμωτήριο «GINO Hair and More» 

Έχει εργαστεί επίσης στο  «Amalia Avgeri Creative HairStyling»

‘Ετος αποφοίτησης 2015  IEK PRAXIS Αθήνας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η Κομμωτική ήταν το όνειρό μου από παιδί. Ήμουν αυτό που λένε παιδί που «πιάνουν τα χέρια του».  Με γοήτευε η ενασχόληση με την ομορφιά και τη δημιουργία, θεωρώ ότι είναι ένα από τα επαγγέλματα που συνδυάζει τέλεια τη φαντασία με τη δημιουργικότητα.

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Πέρασα 2 χρόνια υπέροχα. Η σχέση μου με τους καθηγητές, τους συμφοιτητές κα το διοικητικό προσωπικό ήταν άψογες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα τις σπουδαιότερες εμπειρίες μου.

Πήρα μέρος σε live παρουσιάσεις Κομμωτικής στο Φεστιβάλ Ομορφιάς, αλλά και στην Καλλιτεχνική Ένωση Κομμωτών Ελλάδας, Ημέρες Ομορφιάς στο ΙΕΚ, επαγγελματικά σεμινάρια, συνέδρια και παρουσιάσεις.

Δεν πρέπει να παραλείψω την ευκαιρία που μου δόθηκε να πάρω μέρος στο show της REDKEN και να ζήσω ένα Σαββατοκύριακο τον παλμό ενός επαγγελματικού show Κομμωτικής.

Αλλά νομίζω ότι το αποκορύφωμα όλων είναι οι τελικές παρουσιάσεις που διοργανώνονται με τη λήξη της κάθε χρονιάς. Εκεί πρέπει να επιστρατεύσεις όλη τη γνώση και το ταλέντο σου για να βγάλεις δουλειά επαγγελματικού επιπέδου. Αρκετή κούραση αλλά το αποτέλεσμα πάντα σε αποζημιώνει.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Έκανα την επιλογή μου μετά από πολλή σκέψη σε σχέση με άλλες σχολές. Τα πολύ καλά εξοπλισμένα εργαστήρια ήταν αυτό που μου έκανε μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση. Ωραίοι και σύγχρονοι χώροι, τακτοποιημένοι και καθαροί. Ξεκινώντας τα μαθήματα, ανακάλυψα και  το υψηλό επίπεδο γνώσεων των καθηγητών. Αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι άπειρες ευκαιρίες να αναδείξει κανείς το ταλέντο του, μέσα από δραστηριότητες που συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια των σπουδών.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Νομίζω πια ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε ό,τι μου ζητηθεί από τον εργοδότη μου.

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Πρώτα απ΄όλα να το αγαπά. Έπειτα να είναι συνεπής και επιμελής στις σπουδές του. Η Κομμωτική είναι ένα δύσκολο και κουραστικό επάγγελμα. Συναντάς ιδιόρρυθμους χαρακτήρες και πρέπει να μπορείς να τους κουμαντάρεις. Χρειάζεται επιμονή, καλή τεχνική γνώση και συνεχή ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις .

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Σίγουρα να έχω ανοίξει το δικό μου Κομμωτήριο στο νησί που μένω, αλλά αυτό που πρέπει να κάνω μέχρι τότε είναι να αναπτύξω όσο μπορώ τις τεχνικές που κατέκτησα με τις σπουδές μου.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US