Δέσποινα Βαλιμίτη

Δέσποινα Βαλιμίτη
Δέσποινα Βαλιμίτη
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, Atlantica Hotels & Resorts

Δέσποινα Βαλιμίτη

Δέσποινα ΒΑΛΙΜΙΤΗ. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Εργάζεται στα ATLANTICA HOTELS & RESORTS.

‘Ετος αποφοίτησης 2015 IEK PRAXIS Αθήνας

 • Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Από πολύ μικρή είχα την δυνατότητα να κάνω ταξίδια και για αυτό τον λόγο κατάφερα να δω διάφορες κατηγορίες καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο

Έτσι, άρχισα να ενδιαφέρομαι για τα ξενοδοχεία γενικότερα από πολύ μικρή ηλικία και όταν πλέον ήμουν στο Γυμνάσιο, ωρίμασε μέσα μου η σκέψη ότι θέλω να ασχοληθώ με τα Ξενοδοχειακά – Τουριστικά

 • Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο ΙΕΚ PRAXIS;

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διάφορους χώρους εργασίας του τουριστικού τομέα, ανάλογα με την περίοδο των σπουδών μας (Ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering, spa, μεγάλες μονάδες κλπ.). Το ότι είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία μέσα στην «καρδιά» της λειτουργίας τους και να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι από το προσωπικό και τους διευθυντές. Όλο αυτό ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα, που με βοήθησε στην μετέπειτα εξοικείωσή μου με τον χώρο δουλειάς.

 • Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το IEK PRAXIS ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Η μεγάλη βοήθεια που μου έδωσε το ΙΕΚ PRAXIS καθ’όλη την διάρκεια των σπουδών μου και ειδικότερα η βοήθεια στην επιλογή της πρακτικής μου άσκησης, σε έναν μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο, όπου έμεινα και εργάζομαι και μετά το τέλος της πρακτικής και των σπουδών μου.

 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Όλες οι γνώσεις που είχαν οι καθηγητές μου και μου τις μετέδωσαν, είναι για μένα πλέον πολύ μεγάλο όπλο. Μιας και είχαν πολύ μεγάλη εμπειρία από τα μυστικά των χώρων που εγώ ενδιαφερόμουν να δουλέψω, με καθοδήγησαν και μου έδωσαν πολύ καλές συμβουλές που μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμες ως επαγγελματίας πλέον.

 • Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Να το κάνει μόνο αν το θέλει πραγματικά. Όταν κάνεις κάτι που δεν το αγαπάς πραγματικά, δεν πρόκειται να αποδόσεις καλά και δεν πρόκειται να ολοκληρώσεις σαν άνθρωπος τους στόχους που έχεις στην ζωή σου.

 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Να έχω ένα επιτυχημένο όνομα στον χώρο των ξενοδοχείων, θα ήταν το καλύτερο για εμένα και κάτι που θα με ευχαριστούσε αφάνταστα.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US