Αθανάσιος Μπάφας

Αθανάσιος Μπάφας
Αθανάσιος Μπάφας
" DISNEYLAND" Paris - Εστιατόρια

Αθανάσιος Μπάφας

Αθανάσιος Μπάφας. Τεχνικός Μαγειρικής, Εστιατόρια της DISNEYLAND Paris.

Έτος αποφοίτησης 2013 ΙΕΚ PRAXIS Αθήνας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η μαγειρική μπήκε στη ζωή μου από μικρή ηλικία έχοντας μεγαλώσει με τη γιαγιά μου, η οποία ήταν καταπληκτική μαγείρισσα, θυμάμαι με πόσο όρεξη και αγάπη πέρναγε τις ώρες της στη κουζίνα, η οποία ήταν τραπεζαρία – σαλόνι – υπνοδωμάτιο του παππού και χώρος παιχνιδιού και αναψυχής για μένα. Τότε ήταν που μπήκε το μικρόβιο της μαγειρικής μέσα μου και στη πάροδο του χρόνου δουλεύοντας στην εστίαση ήδη 5 χρόνια ως μπουφετζής, barista σήμερα, μπάρμαν και σερβιτόρος κατέληξα να δουλεύω στο πάσο. Ήμουν το άτομο ανάμεσα σε σερβιτόρους και μάγειρες, ενός μεζεδοπωλείου – τσιπουράδικου όπου εκεί είχα μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποια είναι η πραγματική δουλειά του μάγειρα η οποία με ενθουσίασε και ξύπνησε ότι ήταν θαμμένο μέσα μου, έπειτα από τόσα χρόνια, για τη μαγειρική.

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Οι σπουδαιότερες εμπειρίες μου στο ΙΕΚ Praxis ήταν όλα τα σεμινάρια που έλαβα μέρος στη σχολή, μοριακής κουζίνας – ιαπωνικής  κουζίνας – σεμινάρια ζαχαροπλαστικής – σεμινάριο κοπής κρέατος! Επίσης κάποια θεματικά projects που κάναμε στο τέλος του 6μηνου ή της χρονιάς σε συνεργασία με άλλα τμήματα ή όχι που η εκπαιδευτική κουζίνα της σχολής έπαιρνε μορφή επαγγελματικής κουζίνας και είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε για ένα αποτέλεσμα το οποίο θα το απολάμβαναν κάποιοι άλλοι πέρα απλό εμάς, “οι πελάτες”.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το ΙΕΚ Praxis έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις και ανανεώνεται συνεχώς αναλόγως με τη ζήτηση και τις ελλείψεις. Έχει μεγάλο και σύγχρονο εργαστήριο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με πλήρη εξοπλισμό. Καταρτίζεται από εξαιρετικούς επαγγελματίες μάγειρες και ζαχαροπλάστες καθώς επίσης οι άνθρωποι που εργάζονται στη γραμματεία είναι πρόθυμοι και εξυπηρετικοί και ανα πάσα στιγμή είναι δίπλα σου για να βοηθήσουν.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Όλες οι γνώσεις που πήρα από τη σχολή ήταν αυτές που με κάνανε σωστό επαγγελματία έπειτα είναι η προσωπική προσπάθεια, αγάπη και σεβασμός που έχεις για τη δουλειά σου και τέλος η εμπειρία που κατακτάται στο πέρασμα του χρόνου και διαφόρων καταστάσεων στις οποίες είσαι υποχρεωμένος να ανταπεξέλθεις. Στη σχολή πήρα τις θεμελιώδης βάσεις για χτίσω μια καριέρα με προσπάθεια και καθημερινή εξέλιξη στο τομέα αυτό.

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Το επάγγελμα της μαγειρικής τέχνης είναι ένα δύσκολο και επίπονο επάγγελμα με πολλές ώρες εργασίας, ορθοστασία και την πιο πολλή δουλειά την έχει ημέρες αργίας και εορτών, όταν οι άλλοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους εμείς ιδρώνουμε περισσότερο. Προτείνω λοιπόν στο/η νέο/α που θέλει να ξεκινήσει αυτή τη δουλειά να είναι σίγουρος για την επιλογή του και να’ χει αγάπη γι’ αυτό το αντικείμενο διότι από την  εμπειρία μου μέσα στις κουζίνες είναι το μόνο αποκούμπι σου, κάποιες στιγμές στην επαγγελματική σου διαδρομή.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Θα ήθελα να έχω το δικό μου εστιατόριο, βγαίνοντας από τη κουζίνα και κάνοντας μια βόλτα στη σάλα να βλέπω χαμογελαστά και ικανοποιημένα πρόσωπα!

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US