Αντωνία Μπαμπούρα

Αντωνία Μπαμπούρα
Αντωνία Μπαμπούρα
Τεχνικός Τουρισμού, Kalamia Beach Bar - Restaurant

Αντωνία Μπαμπούρα

Αντωνία Μπαμπούρα. Τεχνικός Τουρισμού, Kalamia Beach Bar – Restaurant

‘Ετος αποφοίτησης 2017  IEK PRAXIS Χαλκίδας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η άμεση επικοινωνία με τον πελάτη, οι γρήγοροι ρυθμοί εργασίας, οι μεγαλύτερες δυνατότητες εύρεσης εργασίας, οι γνωριμίες με νέους ανθρώπους και διαφορετικών εθνικοτήτων καθώς και η  εποχική εργασία ως καθ’ αυτού εργασία, έπαιξαν σημαντικό λόγο που επέλεξα να δουλέψω σ’ αυτη την βιομηχανία.

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα όλη η διάρκεια φοίτησης. Κάθε μερα ήταν σπουδαιότερη από την προηγούμενη.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Η επιλογή σοβαρών καθηγητών που ενδιαφέρονται για τους ίδιους τους φοιτητές και αγαπούν τη δουλειά τους, θεωρώ οτι είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προσόντα που εχει το Praxis.

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Σαφώς οι γνώσεις, αλλά και οι εμπειρίες που αφηγούνταν οι καθηγητές από τη ζωή τους όταν δούλευαν πριν γίνουν εκπαιδευτές, για μένα είναι έμμεση εμπειρία η οποία με βοήθησε κιόλας ώστε να γνωρίζω ήδη  τί να περιμένω απο εργοδότες και συναδέρφους.

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Τι θα πρότεινα… Υπομονή με όλους όσους έρχεται σε επαφή είτε είναι πελάτης, συνάδελφος, εργοδότης. Επιμονή στο στόχο που έχει βάλει στη ζωή του. Ας είναι εργατικός/ή και ας μην αμοίβεται όσο πρέπει… Η αμοιβή δεν ειναι πάντα χρηματική , υπάρχουν οι κοινωνικές σχέσεις οι οποίες θα είναι αυτές που θα επιφέρουν την ανάλογη αμοιβή όταν θα χρειαστεί. Να παραμένει χαμογελαστός και ας έχει προσωπικά προβλήματα. Ο πελάτης που έρχεται διακοπές, θέλει να βλέπει ανθρώπους  κεφάτους  για ζωή, χαρούμενους, αισιόδοξους. Αυτό που αναφέρω, μπορεί να γίνει κατανοητό όταν βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση τους.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Ήδη η ζωή με έχει αποζημιώσει με το παραπάνω! Ξεκίνησα ως Μαθήτρια στο service ενός ξενοδοχείου 4* (2016) και έπειτα απο τρία χρόνια βρίσκομαι στη θέση της υπεύθυνης κουζίνας εστιατορίου, beach bar. Κάθε σεζόν που εργάζομαι είναι και μια πρόκληση για μένα γιατί εργάζομαι σε κάτι διαφορετικό καθε φορά. Το επιδιώκω ασφαλώς να προχωρώ και να ρισκάρω και να ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου!

Στόχος μου ειναι να γίνω διευθύνων manager σε εστιατόριο (ή /και δική μου επιχείρηση) ή manager  σε μικρό ξενοδοχείο για αρχή(!).

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US