Ανθή Λουκάτου

ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΑΝΘΗ απόφοιτη σχολής ζαχαροπλαστικής ιεκ praxis
Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής, "La Famille Barelier" – Λουκουμαδερί (Δροσιά Αττικής)

Ανθή Λουκάτου. Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής, "La Famille Barelier" – Λουκουμαδερί (Δροσιά Αττικής).

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η μεγάλη μου αγάπη για την τέχνη της αρτοποιίας και του ζυμαριού αλλά και των γλυκών.  Η ευχαρίστηση που νιώθουν οι φίλοι σου όταν γεύονται κάτι που έχεις δημιουργήσει. Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στα παιδαγωγικά. Αυτό που λατρεύω λοιπόν και στα δύο μου επαγγέλματα είναι το γεγονός ότι και τα δύο θέλουν αγάπη φροντίδα και υπομονή. Και στα δύο η καλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελο που εισπράττεις.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Το να ξαναγίνομαι φοιτήτρια στα 40 μου ήταν για μένα σίγουρα μία εμπειρία ενδιαφέρουσα και υπέροχη. Όπως και το γεγονός των πολλών και διαφορετικών εκπαιδευτικών που γνώρισα είτε από τους τακτικούς είτε από τους σεμινάριακούς που σίγουρα η συναναστροφή μαζί τους μόνο θετικά είχε να μου προσφέρει.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Η συνεχής αναζήτηση στο να γίνονται καλύτεροι και να προσφέρουν το καλύτερο.

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Η σφαιρική γνώση πάνω στο επάγγελμα.

 

 Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Αν το αγαπά και το σέβεται έχει αντοχές υπομονή και πλατύ χαμόγελο να το ακολουθήσει. Ότι ακριβώς λέω και σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα παιδαγωγικά. 

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Να είμαι παιδαγωγός, τεχνικός αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής,να δημιουργώ όπως τώρα και να μαθαίνουν και άλλοι μαζί μου. Είναι μεγάλη ευλογία να κάνεις το χόμπι σου εργασία. Ευτυχώς στη ζωή μου το πέτυχα και με τα δύο μου επαγγέλματα.

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία