Στράτος Ιωσηφέλης

Στράτος Ιωσηφέλης
Στράτος Ιωσηφέλης. Καθηγητής Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS. Αρθογράφος στο GreekQualityProducts.gr με προσωπικές συνταγές και οδηγίες.
Chef "QUARTIER D' ATHENES"

Στράτος Ιωσηφέλης

«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να σας κάνει να απολαύσετε την πρώτη μπουκιά ενός πιάτου, αλλά μόνο ένας πραγματικός Chef μπορεί να σας κάνει να απολαύσετε την τελευταία»: Francois Minot

Σπουδές

  • 08/07/2005 Απόφοιτος ΙΕΚ τμήματος μαγειρικής τέχνης,
  • 24/02/2006 ΟΕΕΚ – Βεβαίωση Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης ως «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης»
  • 30/09/2011 Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών, Βεβαίωση Εκδοροσφαγέα
  • 09/05/2006 Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών, Βεβαίωση Κρεοπώλη

Συμμετοχή ως μέλος

  • Επίλεκτο Μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων (Chef academy of Greece) – Επίλεκτο Μέλος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας – ΙΕΓ
  • Αρθογράφος στο GreekQualityProducts.gr με προσωπικές συνταγές και οδηγίες

Εργασιακή εμπειρία

  • 2016 έως σήμερα: Chef στο All Day Bistrot “QUARTIER d’ ATHENES” (https://www.facebook.com/Quartier-dAth%C3%A8nes-1632234670405486/)
  • 10/11/2015 έως 31/05/2016: Μπυραρία “Beer on us” ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)
  • 03/04/14 -30/10/2015: Bar-Restaurant «Διόσκουροι»  στο με τον Chef  Δημήτρη Πολίτη ως sous-chef
  • 1/11/2013 έως και 23/03/14 : Υπεύθυνος Κουζίνας στο  «Άνω Κάτω» στη Γλυφάδα
  • 16/01/2013 έως 11/08/2013: Υπεύθυνος κουζίνας στο bar- restaurant “kabar” στο Θησείο
  • Οκτώβριος του 2012 έως 15/01/2013: Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο  ως sous-chef
  • Καλοκαίρι 2012:Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef
  • 09/2010 – 31/03/2012 Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως Α’ μάγειρα στο πόστο της ζεστής κουζίνας.
  • Καλοκαίρι 2011: Β’ μάγειρα στο πόστο της «ζεστής» κουζίνας στο Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα.
  • 12/11/2007 – 30/06/2010 Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως υπεύθυνος στα πόστα της «κρύας» κουζίνας & ζαχαροπλαστείου.
  • 12/02/2007 – 19/10/2007  Στην λέσχη αξιωματικών Μυτιλήνης (98 ΑΔΤΕ  ΛΕΘ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) ως μάγειρας  τις λέσχης ( στα πλαίσια της στρατιωτικής μου θητείας )
  • 12/11/2005 – 20/06/2006: Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως υπεύθυνος στα πόστα της κρύας κουζίνας & ζαχαροπλαστείου.
  • 20/06/2005 – 12/09/2005: Στο ξενοδοχείο “Astir of Paros’’ με τον  Chef  Βασιλείου Βασίλη, ως υπεύθυνος βάρδιας κουζίνας
  • 15/02/2005 – 31/05/2005: “Café  del Mar” ως βοηθός μάγειρα ζεστής κουζίνας
  • 30/10/2004 – 05/02/2005: Café-Bar-Restaurant “So What”, με τον Chef Παπαγεωργίου Χρήστο, ως βοηθός μάγειρα στο πόστο της «κρύας» και «ζεστής»  κουζίνας.
  • 01/04/2004 – 30/09/2004: Café-Bar-Restaurant “Vive Mar”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως βοηθός μάγειρα, στα πόστα της «κρύας», «ζεστής» κουζίνας και ζαχαροπλαστείου.
  • 01/10/2003 – 01/04/2004 Ψητοπωλείο “Ήπειρος”, ως ημερομίσθιος αρμόδιος στην επεξεργασία κρέατος.
  • Για 4 συναπτά έτη, στην οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα “Ο Πάλλας” ως βοηθός μάγειρας.

Διδακτικό Έργο

Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στο Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS τα Ακαδημαϊκά Έτη:

  • 2015-16
  • 2014-15
  • 2013-14

04/03/2015 μέχρι 30/06/2015 : Καθηγητής μαγειρικής τέχνης «Σιβιτανιδείος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων»

Εισηγήσεις σε σεμινάρια

  1. 30/5/2014, 2/6/2014, 6/6/2014 Σεμινάριο με θέμα: «Φαγητό και παιδί, η παρουσίαση του πιάτου ως τρόπος προσέγγισης των “δύσκολων” γεύσεων»- ΙΕΚ Praxis
  2. 14/11/2015, 1/12/2015 Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο: «Αρωματικά Λάδια, Ξύδια και Αλάτια» – ΙΕΚ Praxis
  3. 8/6/2015 Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο: «Pasta: γνωρίζοντας τα φρέσκα ζυμαρικά» – ΙΕΚ Praxis

Παρακολούθηση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

  • 26/01/2012 σεμινάριο με θέμα: «Συνδυασμός παραδοσιακού φαγητού- ελληνικού κρασιού».
  • 03/2010 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα:  «Διεθνής Κουζίνα (Βραζιλιάνικη- Μεξικάνικη- Καραιβικής- Νότιας Αφρικής)» με Chefτον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 02/2010 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα:  «Διεθνής Κουζίνα (Ουγγαρέζικη- Πολωνέζικη- Ρώσικη)» με Chef την Λίλιαν Στελλέα.
  • 01/2010 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Διεθνής Κουζίνα Αγγλική- Γαλλική- Γερμανική- Ιταλική- Ισπανική)» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 15/10/2009 Σεμινάριο με θέμα: «ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΙΑ-ΛΑΔΙΑ» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 03/2009 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Διεθνής Κουζίνα (Ινδική- Περσική- Κινέζικη- Ταυλανδέζικη)» με Chef τον Χρήστο Μαντζούκο.
  • 12/2008  Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Μεζέδες και Φαγητά Κατσαρόλας» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 11/2008  Κύκλος σεμιναρίων με θέμα:  «Ζύμες – Πίττες, Πίτσες – Φοκάτσιες» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 31/01/2008   Σεμινάριο με θέμα: «finger food – Καναπεδάκι» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 02/2008 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Παστά – Καπνιστά – Λουκάνικα – Τουρσιά» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
  • 11/2006 Συμμετοχή στο «Φεστιβάλ Γαστρονομίας» «Επαγγελματίες Μάγειρες-Ζεστά Πιάτα- Πουλερικά». (ακολούθησε η έκδοση ομώνυμου βιβλίου όπου συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή)
  • 04/10/2005 Ατομικό Γλυκό εστιατορίου  με Chef τον Βασιλείου Κωνσταντίνο.
  • 18/04/2005 Ιαπωνική κουζίνα με εισηγητή τον Chef  Χρήστο Μαρτζούκο.
  • 30/03/2005 Γευσιγνωσία οίνου & παρουσίαση οινοποιείου, με γευσιγνωσία κρασιών του οινοποιείου  «Κτήμα κυρ’ Γιάννη».
  • 21/03/2005  Παρασκευή & παρουσίαση Γαλλικού Μενού. Εισηγητής  ο Chef  Jean Yves Carattoni.
  • 17/12/2004  Σιτηρά & άλευρα, εισηγητής κ. Μποζίκης Δημήτριος, τεχνολόγος τροφίμων της εταιρίας “Μύλοι Λούλη”.
  • 10/02/2005 Εορταστικά μενού, εισηγητής ο Chef Αντώνης Καβαλιέρος.
  •  09/12/2004 Γαλλικά Τυριά. Sopexa.
  • 02/12/2004 Ασιατική Κουζίνα, εισηγητής ο Chef  Michael Yi Cuo.
  • 20/10/2004 Παρασκευές ψωμιού. Εισηγήτρια η κα. Έυη Βουτσινά.
  • 09-10/2004 Εργαστήριο carving, σε φρούτα & λαχανικά. Εισηγητής ο Chef  Γεώργιος  Γεωργόπουλος.
  • 05/2004 Παράδοση & σύγχρονη έκφραση. Εισηγητής ο κ. Αλ. Γιώτης & ο σεφ κ. Φωτιάδης. Πρόγραμμα επιμόρφωσης σπουδαστών και αποφοίτων “Le Monde”
  • 08/05/2004 Κουζίνα της Πόλης. Εισηγητές οι σεφ κ. Κ. Δεβελιόγλου & κ. Α. Φώσκολος.
  • 04/2004 Ποιοτικά χαρακτηριστικά γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος. Επίδειξη γαλλικής κοπής & αξιοποίησης. Εισηγητής ο κ. Jean Morant
  • 15/03/2004 Παρασκευές με σουσαμέλαιο. Εισηγητής ο κ. Κατσάνης.

Γλώσσες

  • Αγγλικά: Ορολογία Μαγειρικής Τέχνης & Γαστρονομίας (Καλά)
  • Γαλλικά: Ορολογία Μαγειρικής Τέχνης & Γαστρονομίας (Καλά)
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US