Κατηγορία: Εκπαίδευση

Γευσιγνωσία Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων – Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης του Τουρισμού


Περισσότερα από 100 είδη ελιάς έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική γη, με ποσοστό περίπου 15% να είναι η κάλυψη της έκτασης της χώρας μας με ελαιόδεντρα.
Παρότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία αντιπροσωπεύουν πάνω από τα τρία τέταρτα της συνολικής έκτασης της ΕΕ σε ελαιόδεντρα, η ιστορία της ελιάς και του ελαιόλαδου στην Ελλάδα έρχεται από τα μακρινά, αρχαία χρόνια με αναφορές από τη Μινωική εποχή στο παλάτι της Κνωσού, στα Ανάκτορα του Νέστορα κ.α.


Η εκπαίδευση των σπουδαστών της σχολής τουρισμού στα αγαθά της εγχώριας παραγωγής, πόσο μάλλον σε ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ειδικότητας των Τουριστικών Επαγγελμάτων και το IEK PRAXIS δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξή του.
Σε συνεργασία με μία από τις καλύτερες εταιρίες παραγωγής και τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, την enKardia https://www.enkardiaoliveoil.com/en/, Οι σπουδαστές των ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων και ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης, μαζί με τους καθηγητές τους, μελέτησαν (μεταξύ άλλων) τις διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, τους κανονισμούς και τις επισημάνσεις του ΕΦΕΤ, τους τύπους ελαιολάδων και τις ορθές πρακτικές χρήσης αλλά και φύλαξης.

 

Γευσιγνωσία Ελαιολάδων σχολής τουρισμού Γευσιγνωσία Ελαιολάδων σχολής τουρισμού Γευσιγνωσία Ελαιολάδων σχολής τουρισμού

 


Μετά από τη θεωρία οδηγούμαστε στην πράξη καθώς η γευσιγνωσία είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης των ελαιολάδων. Οι σπουδαστές του εκπαιδευτικού οργανισμού PRAXIS και της Σχολής Τουρισμού, ως μελλοντικοί πρεσβευτές μας στις αγορές του τουρισμού, δοκιμάζουν διαφόρων ειδών ελαιόλαδα και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα ελαττώματα αλλά και την άριστη ποιότητα που τα ξεχωρίζει.


Για τις γευσιγνωσίες των ελαιολάδων το ΙΕΚ PRAXIS, ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός επαγγελματικής κατάρτισης που έχει επενδύσει στον κατάλληλο εξοπλισμό των γευσιγνωσιών, χρησιμοποιούνται τα εξειδικευμένα ποτήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου τα οποία είναι κατασκευασμένα βάσει προδιαγραφών του I.O.O.C., αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο και την ανεξέλεγκτη χρήση πλαστικών ποτηριών μίας χρήσης. 

 

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων - Σπούδασε Στην Πρώτη Θέση Και Γίνε Ο Επαγγελματίας Που Ξεχωρίζει!

Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005

Μάθε Περισσότερα για την Ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Μάθε Περισσότερα για την Ειδικότητα Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού