Κατηγορία: Σεμινάρια

Στο Σεμινάριο Γύρου ο Chef Ηλίας Σκουλάς έκανε τον ... γύρο του κόσμου σε 40 γεύσεις, συνδιάζοντας υλικά, μπαχαρικά και μυρωδικά από την παγκόσμια και εγχώρια κουζίνα σε νέες συνταγές για γύρο.
Ευχαριστούμε τους exoplismosonline.gr, Κοτόπουλα Αγγελάκης και Γεωργικές Επιχειρήσεις Γιούλης για την ευγενική τους χορηγία σε εξοπλισμός και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες.

 

Στο Σεμινάριο Γύρου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν. 

Μηχανήματα και Εξοπλισμός Ψητοπωλείου

 • Μηχανήματα Επεξεργασίας Κρέατος
 • Μηχανήματα Ψησίματος
 • Επιλογή των κατάλληλων μηχανημάτων για κάθε κατηγορία επιχείρησης

 

Επεξεργασία και προετοιμασία του Κρέατος για τον Γύρο

 • Σωστός τρόπος ξεκοκαλίσματος και φιλεταρίσματος
 • Ποια είναι τα ιδανικά κομμάτια  και πώς τα ετοιμάζουμε
 • Τρόποι Μαριναρίσματος
 • Τρόποι Τρυφεροποίησης
 • Γύρος από χοιρινό (υλικά, κομμάτια, ξεκοκάλισμα, προετοιμασία)
 • Γύρος από κοτόπουλο (υλικά, κομμάτια, ξεκοκάλισμα, προετοιμασία)

 

Σούβλισμα – Ψήσιμο – Κούρεμα Γύρου

 • Σούβλισμα Γύρου: Στήσιμο και ντανιαρισμα του γύρου στη σούβλα η σε χάρτινη σούβλα
 • Ψήσιμο Γύρου: ποιος είναι ο σωστός τρόπος ψησίματος για κάθε είδος γύρου
 • Κούρεμα Γύρου: πως κουρεύουμε και δίνουμε δομή στο προϊόν ανάλογα με τα κιλά και το τι θέλει να πετύχει ο κάθε επιχειρηματίας

 

Κόψιμο και Τύλιγμα του Γύρου

 • Κόψιμο Γύρου: Τεχνικές για το Κόψιμο του γύρου ενώ τον ψήνουμε
 • Τύλιγμα Γύρου: υλικά και τεχνικές για το σωστό τύλιγμα, για την προστασία του προϊόντος και την προστασία και ικανοποίηση του πελάτη

 

Σεμινάριο Γύρου Με Τον Chef Ηλία Σκουλά  Σεμινάριο Γύρου Με Τον Chef Ηλία Σκουλά  Σεμινάριο Γύρου Με Τον Chef Ηλία Σκουλά

 

Ποιός Είναι ο Chef Ηλίας Σκουλάς;

 

Ο Ηλίας Σκουλάς είναι Chef, Εστιάτορας, Συγγραφέας, Αρθρογράφος ή Μάγειρας του Κόσμου, όπως του αρέσει να περιγράφει τον εαυτό του.

Συνεργάζεται με βιομηχανίες κρέατος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι ο «Μαγειρικός Νούς» πίσω από σημαντικά εστιατορικά projects στην Ελλάδα (FOOD MAFΙΑ)

Έχει διατελέσει Chef σε γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Vardis Pentelikon - Buenos Aires, Ψιψίνα, Oro ToroStay Hungry Bitch, 1903, RareAlte SchuleMovaFood MafiaRock n Roll και άλλα.

Είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για το ανατρεπτικό ύφος του, και για τα σημαντικά food trends που με την επιμονή του καθιέρωσε στην χώρα: Premium Burgers, Bao Buns, αποκλειστική χρήση ξυλόφουρνων κλειστού τύπου σε κρεατοφαγικά εστιατόρια, χρήση δεκάδων εναλλακτικών κοπών των κρεάτων.

Θεωρείται ο αρχιερέας του Street Food στην χώρα και ο δημιουργός της ιδέας με τα Gourmet Food Trucks κλπ.

Έχει κερδίσει σαν Chef δύο (2) αστέρια FnL για τις επιδόσεις του Food Mafia και θεωρείται από τους κριτικούς γεύσης έως ένας από τους εφευρετικότερους και πιο επιδραστικούς Chef της χώρας.

Το 2019 παρουσίασε στην Food Expo τα αποτελέσματα της συνεργασίας του με μια μεγάλη ελληνική βιομηχανία κρέατος, την Φάρμα Μητσόπουλος, με τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας να κρίνονται εντυπωσιακά.

Για πρώτη φορά τεχνικές παλαίωσης ελληνικών χοιρινών με εκπληκτικά αποτελέσματα, Premium burgers, Premium sausages, εναλλακτικοί γύροι και πολλά άλλα καινοτόμα προϊόντα, καθώς και μερικές αχαρτογράφητες κοπές στο χοιρινό ζώο, είναι αποτέλεσμα της γνώσης του και του πάθους του για την εξέλιξη του φαγητού.

Καινούργιες δουλειές του για το 2019 αποτελούν το μενού του μεσαιωνικού εστιατορίου Veneto στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, το Street Food Legends που θα ανοίξει τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας, η ανάληψη της Κουζίνας του Bar Restaurant King George στον Πειραιά και η έδρα του στην χώρα της Μυκόνου που θα είναι στο εστιατόριο Lotus στα Ματογιάννια.

Από το Φθινόπωρο θα τον συναντάει κανείς στο Σύνταγμα, στο «Cardinal in a Tutu», ένα Μισελενάτο – όπως του αρέσει να λέει – Street Food Spot.

Ο αιρετικός Chef Ηλίας Σκουλάς πάει πάντα κόντρα στο ρεύμα και δημιουργεί εδώ και δέκα χρόνια νέες τάσεις και food trends όσο κανένας άλλος, υποστηρίζοντας απόλυτα τον εξτρεμισμό του με βαθιά νοστιμιά και γνώσεις.

Από τις καντίνες του San Francisco και τις ψησταριές του Buenos Ayres, τα σκοτεινά μαγειριά της Σμύρνης, τα κρυμμένα μυστικά των αλλαντικών σε Μεσαιωνικά Μοναστήρια στα δάση της Γερμανίας, από τις ταβέρνες της Νάπολι και τα μονοπάτια του Ψηλορείτη, ο «Μάγειρας του Κόσμου», ο Ηλίας Σκουλάς γνωρίζει το κρέας όσο λίγοι.

 

 

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005