Κατηγορία: Σεμινάρια
Ένα σεμινάριο πλούσιο σε ιστορία, θεωρία, γεύσεις, ιδέες, μαγειρική και Αυγοτάραχο Τρικαλινός υλοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 μόνο για τους σπουδαστές της σχολής Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ PRAXIS. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κυρία Λίλα Κούρτη, σεφ και εκπρόσωπος της εταιρείας Trikalinos.
 
Το σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλάμβανε πληροφορίες για την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του αυγοτάραχου, την διαχείρισή του και τους τρόπους κοπής ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η επεξήγηση της πολυπλοκότητας του UMAMI και του Bottarga Pairing Tree η οποία συνοδευόταν με βασικούς γευστικούς συνδυασμούς υλικών όπως σοκολάτα, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
 
Η δεύτερη ενότητα ήταν αμιγώς μαγειρική. Η σεφ Λίλα Κούρτη με τη βοήθεια των σπουδαστών εκτέλεσε συνταγές που αναδεικνύουν τα γευστικά χαρακτηριστικά του αυγοτάραχου.
 
Εκτέλεση συνταγών με αυγοτάραχο τρικαλινός
1. Αποξηραμένα Βερίκοκα με κρέμα τυριού, φιστίκι Αιγίνης και Trikalinos Αυγοτάραχο
2. Σπαγγέτι με Trikalinos Αυγοτάραχο αποξηραμένα σύκα και τσίλι πιπεριά
 
αυγοτάραχο τρικαλινός σεμινάριο μαγειρικής αυγοτάραχο τρικαλινός σεμινάριο μαγειρικήςαυγοτάραχο τρικαλινός σεμινάριο μαγειρικής
 
 

Αυγοτάραχο Τρικαλινός: Η ιστορία του

 
 
αυγοτάραχο τρικαλινός σεμινάριο μαγειρικής
1856 Τα τρία αδέρφια της οικογένειας Τρικαλινός, ο Ζαφείρης, ο Νίκος και ο Γιώργος ξεκινούν την παραγωγή και εμπορία του αυγοτάραχου στο Αιτωλικό.
 
1942  Ο Παναγιώτης Τρικαλινός –υιός του Ζαφείρη και πατέρας του τρέχοντος ιδιοκτήτη- αναλαμβάνει την επιχείρηση του αυγοτάραχου, όντας έμπειρος Ιβαράς και Καπετάνιος σε μια σειρά Ιβαριών του Αιτωλικού.
 
1995  Ο Ζαφείρης Τρικαλινός, και τωρινός ιδιοκτήτης, αναλαμβάνει την ηγεσία της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας αυγοτάραχου.
 
1997 Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας Trikalinos, αποτελούν τις πρώτες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις παραγωγής αυγοτάραχου στην Ελλάδα. Όλες οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής διευθύνονται κάτω από σταθερές και απολύτως ελεγχόμενες διαδικασίες, οι οποίες διασφαλίζουν τη σταθερή ποιότητα όλων των προϊόντων Trikalinos και εγγυώνται ότι παράγονται σε πιστοποιημένες συνθήκες υγιεινής.
 
1998 Ο οίκος Petrossian εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την εταιρία Trikalinos.
 
2005  Η εταιρία Trikalinos παράγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Αυγοτάραχο Τρίμμα. Ο σπουδαίος Chef Jose Andres προσυπογράφει το Trikalinos Αυγοτάραχο.
 
2006  Το Αυγοτάραχο Τρικαλινός Τρίμμα διακρίνεται ως ένα από τα καινοτόμα προϊόντα στην Διεθνή Έκθεση Sial Paris. Βράβευση από τα Gourmet Award.
 
2007  Βράβευση από τα Gourmet Awards.
 
2008  Η εταιρία Trikalinos λανσάρει την Αφρίνα. Δημοσιεύονται στο έγκριτο Αμερικανικό επιστημονικό Περιοδικό Χημείας και Τροφίμων “Journal of Agricultural & Food Chemistry” τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της πρώτης έρευνας πάνω στη διατροφική αξία του Trikalinos Αυγοτάραχο.
 
2009 O διάσημος Chef Ferran Adria παρουσιάζει το Trikalinos Αυγοτάραχο στο El Bulli. Η νέα συσκευασία του Trikalinos Αυγοτάραχο βραβεύεται από τα Διεθνή βραβεία συσκευασίας Pentawards.
 
2010  Ο κορυφαίος Chef του πλανήτη Ferran Adria, συμπεριλαμβάνει το Trikalinos Αυγοτάραχο στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του κόσμου, στο βιβλίο: Fragile Feast.
 
2011  Παρουσίαση των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων της προκαταρκτικής έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στο 15 Διεθνές Συμπόσιο Αθηρωμάτωσης, σχετικά με την πιθανή ευεργετική δράση του Trikalinos Αυγοτάραχο στην υπερχολιστερολαιμία και εν γένει στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
 
2012 Το Trikalinos Αυγοτάραχο διακρίνεται με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, από το ITQI.
 
2013 Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το Αυθεντικό Μελίχλωρο Golden Age Αυγοτάραχο, το νέο προϊόν της εταιρίας Trikalinos, σε περιορισμένη έκδοση. Η κυκλοφορία τριών νέων προϊόντων, που αναπτύσσονται και παράγονται από την εταιρεία Τρικαλινός και κυκλοφορούν με την επωνυμία “Αλάτι: Φυσικό, Βοτανικό και Καπνιστό”. Η σειρά των προϊόντων είναι υπό τη διπλή επωνυμία και των δύο εταιρειών Τρικαλινός και της Γαίας.
 
2014 Το Νο 1 εστιατόριο του κόσμου για το έτος 2013, το “El Celler de Can Rocas», εγκαινιάζει ένα πιάτο αφιερωμένο στην Trikalinos Αυγοτάραχο, με μαριναρισμένο σκουμπρί, αντζούγιες, κάπαρη και τουρσί. Κυκλοφορεί μια νέα πρωτοποριακή συσκευασία για το νέο προϊόν της εταιρίας, Θαλασσινό Αλάτι, για το οποίο τιμήθηκε με το Χάλκινο Pentaward στο Τόκιο, την ίδια χρονιά.
 
2015 Μια σημαντική επένδυση της εταιρείας στον τομέα της Ε & Α οδηγεί στην αρχή μιας νέας επιστημονικής έρευνας για το Trikalinos Αυγοτάραχο, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται στις αρχές του 2017.  Η συγκεκριμένη έρευνα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων και καινοτόμων προϊόντων για την εταιρεία και θα φέρει στο φως περαιτέρω σημαντικές ωφέλειες για την υγεία, που σχετίζονται με την κατανάλωση του Trikalinos Αυγοτάραχο.
 
 
 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 

 

αυγοτάραχο τρικαλινός σεμινάριο μαγειρικής