WEBINAR | Τροφοσυλλογή & Ζυμώσεις / Foraging & Fermentation με τον R&D chef Μιχάλη Μάρθα

Τροφοσυλλογή & Ζυμώσεις / Foraging & Fermentation με τον R&D chef Μιχάλη Μάρθα

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

WEBINAR | Τροφοσυλλογή & Ζυμώσεις / Foraging & Fermentation με τον R&D chef Μιχάλη Μάρθα

Έναρξη Αθήνα

On Demand έως 15/4/21

Διάρκεια

4 Ώρες

Κόστος

55

Ωράριο

16:00-20:00

Συχνότητα

On Demand

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι, αξιοποιώντας τα πιο δυνατά τους ένστικτα, φρόντιζαν για την αναζήτηση της τροφής τους. Με την πάροδο των χρόνων, οι νομάδες που είχαν έντονα ένστικτα επιβίωσης, αναγκάστηκαν να σκεφτούν τρόπους και τεχνικές οι οποίες θα έκαναν την ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη.  Για να καλύψουν το αίσθημα της πείνας, ανακάλυψαν την συντήρηση των τροφών αρχικά (κυρίως) με θαλασσινό νερό.

 

Στις μέρες μας πλέον, οι σύγχρονοι νομάδες αξιοποιούν τους αυτοφυείς θησαυρούς της φύσης και καινοτομούν μέσω των ζυμώσεων. Ένας ανήσυχος μάγειρας του μέλλοντος, ακολουθώντας τα χνάρια της παράδοσης αλλά και τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις, θα αναζητεί τη δημιουργία της τέλειας γεύσης μέσα από την τροφοσυλλογή και τις ζυμώσεις ή συνδυάζοντας και τους δύο τρόπους. 

 

O Chef Μιχάλης Μάρθας (The Fat Duck / Bray, England 3 Stars Michelin, Waterside Inn / Bray, England 3 Stars Michelin, Pure C / Cadzand, Netherlands 2 Stars Michelin, Daniel Berlin Krog / Sweden 2 Stars Michelin), παρουσιάζει:

 

ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΟΓΗ & ΖΥΜΩΣΕΙΣ / FORAGING & FERMENTATION, ένα πρωτοποριακό σεμινάριο πλούσιο σε θεωρία και σε γεύση

 

Τροφοσυλλογή (Foraging)

 

  • Τροφές για Συλλογή
  • Η σημασία της Εποχικότητας
  • Διαχείριση Τροφοσυλλογής στην Επαγγελματική Εστίαση
  • Γαστρονομικές Τάσεις

 

Ζυμώσεις (Fermentation)

 

  • Βασικές Αρχές
  • Η σημασία του pH
  • Τεχνικές για ζυμώσεις λαχανικών
  • Τεχνικές για ποτά, παράγωγα των ζυμώσεων
  • Τεχνικές για προζύμι

 

Συνταγές που θα παρουσιαστούν

 

  • Κεφίρ
  • Ξύδι ροδιού - Αχλάδι
  • Κομπούχα Φασκόμηλο
  • Μαγιά μήλου
  • Μαγιά πιπερόριζας ή κουρκουμά για ανθρακούχο ποτό
  • Γαλακτική Ζύμωση Λαχανικών - Φρούτων
  • Γάρος Ψαριού
  • Μπέικον Ψαριού

 

 

Πρακτική

  • Στήσιμο εστιατορικού πιάτου (Plating A la carte)
  • Πειραματισμοί & Γευσιγνωσία

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την τροφοσυλλογή και τις ζυμώσεις, από έναν έμπειρο βραβευμένο chef.

Τιμολογιακή Πολιτική

  • κόστος παρακολούθησης (Live) 55€

  • 30€ για τους απόφοιτους του IEK PRAXIS

  • Δωρεάν για τους σπουδαστές διετούς φοίτησης Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής, αποκλειστικά του ΙΙΕΚ PRAXIS

 

Η Κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος


Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις για τις τεχνικές των ζυμώσεων και τις κατάλληλες συνθήκες τροφοσυλλογής.

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Παροχές

Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία