Μίνι Πρόγραμμα Εστιατορικής Τέχνης

Μίνι Πρόγραμμα Εστιατορικής Τέχνης

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Μίνι Πρόγραμμα Εστιατορικής Τέχνης

Πόλη

Χαλκίδα

Έναρξη

Coming Soon

Διάρκεια

Τρεις (3) εκπαιδευτικές συναντήσεις

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Μίνι Πρόγραμμα Εστιατορικής Τέχνης. Ένα Flash πρόγραμμα εστιατορικής τέχνης που περιλαμβάνει τα εξής σεμινάρια που μπορείτε να παρακολουθήσετε και ξεχωριστά:

Επαγγελματικό Σέρβις Φαγητού Έναρξη  17/4 Αθήνα και 06/05/2019 Χαλκίδα
https://www.iekpraxis.gr/seminar/toyristika-epaggelmata/estiatorio-epaggelmatiko-servis-fagitoy
 

  • Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς του προσωπικού του εστιατορίου στο Σερβίρισμα
  • Μέθοδοι επαγγελματικού σερβιρίσματος
  • Βιενέζικος Τρόπος Σερβιρίσματος
  • Αγγλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
  • Γαλλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
  • Τρόποι μεταφοράς πιάτων
  • Κατηγορίες Φαγητών, Τρόπος παραθέσεως και απαιτούμενα σκεύη
  • Προετοιμασία παραθέσεως φαγητών και ποτών
  • Προϋποθέσεις παράθεσης φαγητών και ποτών
  • Τρόποι Παραθέσεως φαγητών και ποτών
  • Παρασκευή και παράθεση αφεψημάτων
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

Decoupage Ψαριού (άνοιγμα / καθάρισμα) Έναρξη 24/04
https://www.iekpraxis.gr/seminar/toyristika-epaggelmata/estiatorio-decoupage-psarioy-anoigma-katharisma

  • Είδη και κατηγορίες ψαριών
  • Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ψαριών ανάλογα με την κατηγορία και τους τρόπους μαγειρέματος
  • Τοποθέτηση ψαριών στην πιατέλα
  • Εργαλεία και τρόπος χειρισμού τους (μαχαίρι, πηρούνι, σπάτουλα, λαβίδα κλπ), ανάλογα με το ψάρι
  • Άνοιγμα και αδρό καθάρισμα ψαριών
  • Λεπτό καθάρισμα ψαριών
  • Μέθοδοι Σερβιρίσματος του καθαρισμένου ψαριού στα πιάτα των πελατών
  • Συνοδευτικά και dressings του ψαριού
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού  Έναρξη 08/05
https://www.iekpraxis.gr/seminar/toyristika-epaggelmata/estiatorio-epaggelmatiko-servis-krasioy

  • Βασικές αρχές οινογνωσίας: κυριότερες ποικιλίες λευκών και ερυθρών οίνων
  • Εργαλεία του κρασιού: ανοιχτήρι, καράφα, ποτήρια, πετσέτες, σαμπανιέρες, πιατάκια κλπ
  • Παραγγελιοληψία του κρασιού
  • Επίδειξη του κρασιού στον πελάτη
  • Άνοιγμα και έλεγχος φελλού
  • Τοποθέτηση φελλού σε πιατάκι
  • Αερισμός κρασιού
  • Μετάγγιση κρασιού σε καράφα (Decantage)
  • Σερβίρισμα κρασιού στον πελάτη για δοκιμή
  • Σερβίρισμα στο τραπέζι
  • Παρακολούθηση και ξαναγέμισμα ποτηριών: ρυθμός οινοποσίας του πελάτη
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

Σε ποιους απευθύνεται

To Μίνι Πρόγραμμα Εστιατορικής Τέχνης απευθύνεται:

  • σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους στην εστιατορική τέχνη
  • σε επαγγελματίες / ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, που θέλουν να μάθουν τις ορθές πρακτικές εστιατορικής τέχνης, προκειμένου να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν το προσωπικό τους
  • σε σπουδαστές και αποφοίτους ξενοδοχειακών σχολών ή και σε ερασιτέχνες που θέλουν να γνωρίσουν τις διάφορες τεχνικές της εστιατορικής τέχνης

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο) ΧΑΛΚΙΔΑ: Λεωφ. Χαϊνά 95 (Δίπλα στη Νομαρχία)

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία