Ελληνικά και Διεθνή Αποστάγματα με τον Ανδρέα Διακοδημήτρη (ΜΕΖΕΝ)

σεμινάριο-ελληνικά-αποστάγματα-ανδρέας-διακοδημήτρης-mezen-ιεκ-praxis

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Ελληνικά και Διεθνή Αποστάγματα με τον Ανδρέα Διακοδημήτρη (ΜΕΖΕΝ)

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

Coming Soon

Διάρκεια

4 ώρες

Ωράριο

12:00-16:00

Συχνότητα

μία (1) φορά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο για τα Αποστάγματα

 

  • Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια στον τομέα των αποσταγμάτων και μέσα από αυτό το σεμινάριο θα ξεκινήσουμε ένα υπέροχο και μεθυστικό ταξίδι στον χώρο των αποσταγμάτων της.
  • Ένα ταξίδι στον Ελλαδικό χώρο και χρόνο, όπου θα μάθουμε την ιστορία, την παραγωγική διαδικασία, τον τρόπο σερβιρίσματος και κατανάλωσης των Ελληνικών αποσταγμάτων.
  • Παράλληλα θα γνωρίσουμε βασικούς εκπροσώπους των διεθνών αποσταγμάτων και τις τάσεις που επικρατούν εκεί.
  • Θα μάθουμε για τις παραδοσιακές, τις κλασσικές και τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής των αποσταγμάτων
  • Θα γνωρίσουμε τους συνδιασμούς των αποσταγμάτων με το φαγητό και θα κάνουμε γευστικές δοκιμές αποσταγμάτων και food pairing με σοκολάτα

 

Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης, ένα από τα βασικά στελέχη του πετυχημένου μεζεδοπωλείου - τσιπουράδικου MEZEN, μας ξεναγεί στον κόσμο των ελληνικών και διεθνών αποσταγμάτων και θα μας παρουσιάσει τα εξής θέματα:

 

Διεθνή αποστάγματα

  • κύριοι εκπρόσωποι των διεθνών αποσταγμάτων
  • μέθοδοι παραγωγής
  • σύγχρονες τάσεις στα διεθνή αποστάγματα
  • Case study Ιρλανδέζικο ουίσκι: Παραγωγή και Παλαίωση.

 

Ελληνικά αποστάγματα

  • Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Τσίπουρο,
  • Η Τσικουδιά και τα μυστικά της
  • Ούζο: ο γνωστός-άγνωστος.
  • Τάσεις των αποσταγμάτων στην Ελλάδα
  • Η θέση του αποστάγματος στη νέα ελληνική κουζίνα
  • Μελέτη Περίπτωσης: Μοσχάτο Τυρνάβου: η ποικιλία και τα αποστάγματα
  • Γευσιγνωσία και κριτική μονοποικιλιακών αποσταγμάτων

 

και επίσης:

  • Ποιό είναι το κατάλληλο ποτήρι για κάθε απόσταγμα;
  • Food Pairing: Αποστάγματα & Σοκολάτες: ένας μοναδικός συνδυασμός!

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του bartending, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν μια καλή και σφαιρική γνώση για τον κόσμο των ελληνικών και διεθνών αποσταγμάτων, συνδιάζοντας την θεωρία με την πράξη, μέσα από γευσιγνωσίες και pairing

 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45' 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία