Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας!

Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπύρας!

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας!

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

Coming Soon

Διάρκεια

4 ώρες

Ωράριο

18:00 έως 22:00

Συχνότητα

1 φορά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας! 

  • Αν μέχρι τώρα ξεχωρίζεις τη μπίρα μόνο από το χρώμα του μπουκαλιού της και παραγγέλνεις "μια μπίρα πράσινη" ή "μια μπίρα καφέ", ήρθε η ώρα να προσγειωθείς στον πραγματικό κόσμο της!
  • Εκατοντάδες είδη και ετικέτες μπίρας είναι πλέον διαθέσιμες στον καταναλωτή, από το super Market, μέχρι το πιο απομακρυσμένο bar.
  • Ειδικά στην Ελλάδα, η "επανάσταση" των μικροζυθοποιείων, έχει δημιουργήσει μπίρες ανώτερης ποιότητας, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες στην χώρα μας.
  • Στο σεμινάριο αυτό παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή και θα μάθουμε όχι μόνο πώς να πλοηγηθούμε στους δαιδαλώδεις δρόμους της μοντέρνας ζυθοποιίας, αλλά - κυρίως - θα μάθουμε πώς να απολαμβάνουμε τη μπίρα μας, πάντοτε με υπευθυνότητα.

 

Στο σεμινάριο ζυθογνωσίας περιλαμβάνεται ένα σύντομο θεωρητικό μέρος, το οποίο ακολουθείται από γευστικές δοκιμές και ταίριασμα μπίρας με φαγητό που ετοιμάζουν οι chefs του PRAXIS:

 

Θεωρία

  • Σύντομη Ιστορία της Μπίρας
  • Γεωγραφία της μπίρας στην Ευρώπη και την Αμερική
  • Χάρτης της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας: ετικέτες, είδη, περιοχές, σημεία διάθεσης
  • Συστατικά της μπίρας και πρώτες ύλες της Ζυθοποιίας
  • Εισαγωγή στις μεθόδους βυνοποίησης και ζυθοποίησης.

 

Πρακτική

  • Είδη Μπίρας και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καθενός
  • Κατάλληλα ποτήρια σερβιρίσματος ανάλογα με το είδος μπίρας
  • Θερμοκρασίες σερβιρίσματος ανά είδος μπίρας
  • Beer & Food Pairing: συνδιάζοντας κάθε είδος μπίρας με φαγητό
  • Γευσιγνωσία και Food Pairing διαφόρων ειδών μπίρας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή

 

σεμινάριο ζυθογνωσίας σχολή τουριστικών praxisσεμινάριο ζυθογνωσίας σχολή τουριστικών praxisσεμινάριο ζυθογνωσίας σχολή τουριστικών praxis

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο ζυθογνωσίας απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της Μπίρας, να γνωρίσουν τα διάφορα είδη, τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας και είδους και να κάνουν γευστικές δοκιμές και food pairing με γνωστές και άγνωστες ετικέτες.

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν βασικά στοιχεία για την ιστορία, την γεωγραφία και τις μεθόδους παρασκευής της μπίρας
  • Να αναγνωρίζουν τα βασικά είδη μπίρας και να ξέρουν τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους
  • Να έχουν πρακτική επειρία στην γευσιγνωσία πολλών ετικετών από διάφορα είδη και περιοχές, με ταυτόχρονο ταίριασμα του κάθε είδους με κατάλληλο φαγητό (food pairing)

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45' 

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Τιμή

40

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία