#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#WEBINAR | Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του “μαζί” με τον Α.Χαραλαμπόπουλο #PraxisGastronomyDays


  • Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
  • ΠόληΑθήνα
  • Διάρκεια4 Ώρες
  • ΣυχνότηταOn Demand

Σεμινάριο Μαγειρικής “Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του “μαζί” με τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Το φαγητό είναι μια πολύπλοκη έννοια. Δεν είναι απλώς μία διαδικασία που καλύπτει το αίσθημα της πείνας. Είναι συναναστροφή με συναδέλφους, επικοινωνία με την οικογένεια, ψυχαγωγία με τους φίλους. Μπορεί να είναι ένα ρομαντικό γεύμα, μία οικογενειακή γιορτή, ένα φιλικό κάλεσμα, ένα εταιρικό δείπνο, ίσως να είναι ένα γεύμα για «να φάμε μαζί», χωρίς σπουδαίο λόγο. Αρκεί να είμαστε «μαζί».

Στην Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια, το συμπόσιο ήταν μία διαδεδομένη συνήθεια και αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης, γεγονός που συμβαίνει ακόμα και στη σύγχρονη εποχή. Γι αυτό και κατανοούμε εύκολα την ανάγκη του φαγητού.

Όλοι μαζί, γύρω από ένα τραπέζι, με τα πιάτα στη μέση, μοιραζόμαστε την ίδια γεύση.  “Sharing plates” ή “sharing is caring” όπως λέγεται στις μέρες μας.

O πολυβραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με διάκριση Michelin Plate (Sense Restaurant / AthensWas) και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, σε ένα καινοτόμο σεμινάριο πλούσιο σε Ελληνικές Γεύσεις θα δείξει πώς μπορούν οι οικίες Ελληνικές Γεύσεις να αποτυπωθούν στο πιάτο με απλότητα, δουλεμένες με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

Αναλυτικά, οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:

  • Λουκουμαδάκια Μετσοβόνε – ταλαγάνι, μαρμελάδα τομάτας με βασιλικό, αφρός μαστίχα
  • Μελιτζανοσαλάτα, πέρλες ξιδιού, μυρώνια, πολύσπορα κριτσίνια, λάδι βοτάνων
  • Χορτόπιτα, χωριάτικο φύλλο, πούδρα ελαιολάδου, κρέμα σπανάκι, γιαούρτι
  • «Σαλάμι» χταποδιού, κρέμα ξιδάτης πιπεριάς Φλωρίνης με ρίγανη, αφρός φάβας, τηγανιτή κάπαρη

Τεχνικές

  • Sous vide
  • Αφρός λεκιθίνης
  • Αφρός siphon
  • Σφαιροποίηση Agar
  • Πούδρα malto

…μα πάνω απ’όλα, Ελληνική γεύση!!!

Σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • 45€ κόστος παρακολούθησης
  • 30€ για τους απόφοιτους του IEK PRAXIS
  • Δωρεάν για τους σπουδαστές διετούς φοίτησης Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής, αποκλειστικά του ΙΙΕΚ PRAXIS
  • Η κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος

Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

 

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα παραλάβετε τις συνταγές σε ηλεκτρονική μορφή.

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US