#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#WEBINAR | Sous Vide στην Πράξη: δια Χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου /Michelin Plate #PraxisGastronomyDays


  • ΠόληΑθήνα
  • Διάρκεια4 Ώρες

Σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών ο πολυβραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με διάκριση Michelin Plate (Sense Restaurant / AthensWas) και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, παρουσιάζει την πρωτοποριακή μαγειρική τεχνική “Sous Vide – Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος”

Μπορεί το sous vide να αποτελεί μία σχετικά νέα μέθοδο μαγειρέματος, η φιλοσοφία του όμως συναντάται σε παραδοσιακές συνταγές διαφόρων πολιτισμών. Τρόφιμα ερμητικά τυλιγμένα με διαφόρων ειδών συστατικά και μαγειρεμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τη συγκεκριμένη τεχνική μαγειρέματος, τη συναντάμε και με τους όρους “Under Empty”, “Under Vacuum” και “Under Pressure”.

Πλέον, η συγκεκριμένη τεχνική έχει εξελιχθεί χάριν στα υψηλής ακρίβειας μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται κι έτσι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε τα επιθυμητά ψησίματα σε όλων σχεδόν των ειδών τις πρώτες ύλες (κρέτα, πουλερικά, αλιεύματα, λαχανικά και φρούτα).

Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε:

  • Τον βασικό εξοπλισμό που απαιτείται
    1. Vacuum Packing
    2. Immersion circulator ή precision cooker / Θερμικός Κυκλοφορητής
    3. Σακούλες vacuum / Κενό Αέρος
  • Βασικές Κατηγορίες Παρασκευασμάτων & Μεθόδου Μαγειρέματος όπως το ψήσιμο, τον χρόνο, την διαχείριση της πρώτης ύλης, τις επιθυμητές θερμοκρασίες κα.
    • Κρεατικά άμεσου σερβιρίσματος
    • Κρεατικά παρατεταμένου μαγειρέματος με αναθέρμανση για το σερβίρισμα
    • Αλιεύματα άμεσου σερβιρίσματος
    • Αλιεύματα παρατεταμένου μαγειρέματος με αναθέρμανση για το σερβίρισμα
    • Αυγά
    • Λαχανικά
    • Φρούτα
    • Σάλτσες
  • Επιπλέον θα παρουσιαστούν συνταγές για BRINE
    • Για Κρέατα
    • Για Οστρακοειδή
    • Για UMAMI

Σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να μάθουν όλες τις τεχνικές της περιζήτητης αυτής μαγειρικής τεχνικής, του μαγειρέματος σε κενό (sous vide)

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • 60€ κόστος παρακολούθησης

Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει τις τεχνικές μαγειρέματος με τη μέθοδο sous vide και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία και τα σκεύη που απαιτούνται.

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

 

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα παραλάβετε τις συνταγές σε ηλεκτρονική μορφή.

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US