Σεμινάριο Οινολογίας – Οινογνωσίας (Advanced Level Course)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Οινολογίας – Οινογνωσίας (Advanced Level Course)


  • ΠαρακολούθησηΜε φυσική παρουσία
  • Έναρξη-
  • Διάρκεια30 ώρες
  • Λήξη-
  • ΠόληΧαλκίδα
  • Ωράριο17:00 - 21:00
  • Συχνότητα1 Φορά/Εβδομάδα για 6 εβδομάδες
  • Τιμή-
Επαγγελματικό Σεμινάριο Οινολογίας – Οινογνωσίας με εισηγητές τους Οινολόγους και Καθηγητές Γεώργιο Τσαπουρνιώτη και Βασιλική Αβραμίδου. Ενα σεμινάριο απαραίτητο για όσου ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο του κρασιού. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του “Οινολογία – Οινογνωσία (Entry Level Course)”. Το ΙΕΚ PRAXIS θα φιλοξενήσει ετικέτες από ελληνικούς αλλά και παγκόσμιους αμπελώνες.
To σεμινάριo αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται άμεσα και έμμεσα με την εκμετάλλευση – προώθηση – εμπόριο του κρασιού καθώς και τους οινόφιλους που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του κρασιού.
Μάθημα 1ο
  • Το αμπέλι και η καλλιέργειά του
  • Ιστορία και γεωγραφική εξάπλωση της Ευρωπαικής άμπελου
  • Εγκατάσταση αμπελώνα – Βασικές πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας
  • Η επίδραση εδαφοκλιματικών παραγόντων – η έννοια του “terroir”
Μάθημα 2ο
  • Ελληνικός και παγκόσμιος αμπελώνας
  • Βασικές ποικιλίες οινοποίησης
  • Οινοτουρισμός
Μάθημα 3ο
  • Οι ασθένειες της αμπέλου – μέθοδοι πρόληψης και καταπολέμησης
  • Οι ασθένειες των Οίνων
  • Εμφιάλωση Οίνων
Μάθημα 4ο
  • Το περιβάλλον ως παράγοντας επίδρασης στο κρασί
  • Οινοτουρισμός
  • Εκθέσεις Οίνων
Μάθημα 5ο
  • Σταφύλι και αποστάγματα
  • Αλκοολούχα ποτά, κατάταξη
  • Βασικά Ελληνικά αποστάγματα (Ούζο, Τσίπουρο, Raisin Brandy)
  • Λικέρ
Μάθημα 6ο
  • Σέρβις Κρασιού
  • Επιλογή κατάλληλου ποτηριού
  • Επιλογή ετικέτας
  • Οι ανάγκες του καταναλωτή
  • Οίνος και Υγεία – Υπεύθυνη Κατανάλωση
  • Οίνος και διατροφή
Επίσκεψη σε Οινοποιείο
Παροχές
Πλεονεκτήματα του Σεμιναρίου: ♣ Εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής ♣ Συμπυκνωμένο, αλλά ταυτόχρονα δομικά ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο ♣ Εξειδικευμένοι Εκπαιδευτές ♣ Μεγάλη γκάμα Κρασιών Γευσιγνωσίας σε σχέση με τις ώρες παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του σεμιναρίου Entry Level και απευθύνεται:

  • Σε επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου κ.α., που είτε επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το κρασί, είτε να κάνουν την πρώτη τους ξενάγηση στον οινικό κόσμο, αποκτώντας γνώσεις και εφόδια που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μεγαλύτερη και βαθύτερη ενασχόληση στο μέλλον.
  • Σε φοιτητές η απόφοιτους τμημάτων Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Μαγειρικής κλπ, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την δυναμική που παρουσιάζει το κρασί στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως και θέλουν να κατευθυνθούν επαγγελματικά προς αυτό.
  • Σε καταναλωτές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με το προϊόν που αγαπούν, να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση που λαμβάνουν από το κρασί και να εντοπίσουν πιθανές μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες γύρω από τα οινικά προϊόντα.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US