#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#WEBINAR | Μοριακή Γαστρονομία με τον Α. Χαραλαμπόπουλο / Michelin Plate #PraxisGastronomyDays


  • Τύπος ΣεμιναρίουOn Demand streaming
  • ΠόληΑθήνα
  • Διάρκεια4 ώρες
  • ΣυχνότηταOn Demand
  • Τιμή60.00€

On Line Σεμινάριο Μοριακή Γαστρονομίας με τον chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένας όρος που κάποιους τους φοβίζει…και πολλούς τους εξιτάρει!!!

Στην ουσία, πρόκειται για την ονομασία του επίσημου “παντρέματος” της Μαγειρικής με τη Χημεία και τη Φυσική. Ή αλλιώς, της επιστημονικής κατανόησης της ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας διδάσκει ο διακεκριμένος με Michelin Plate (Senses/ AthensWas) & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, με θητεία σε ποιοτικά εστιατόρια (Olive Garden, Kastri Bistro κλπ), ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με την δομική (μοριακή) γαστρονομία και είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES με θέμα την Μοριακή Γαστρονομία.

Τα θέματα που παρουσιάζονται στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας είναι:

  •     Βασικές Αρχές, Κανόνες, Μεθοδολογία
  •     Πίνακας Βασικών Υλικών με χρήση στις τεχνικές
  •     Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση
  •     Ζελατινοποιήσεις
  •     Γαλακτωματοποίηση / “Αέρας” /
  •     Χρήση Siphon με διοξείδιο του αζώτου (NO2)
  •     Τεχνικές χρήσης ξηρού πάγου (DRY ICE)
  •     Τεχνικές χρήσης υγρού αζώτου (LIQUID NITROGEN)

Επιπλέον (Ν Ε Α  Π Ρ Ο Σ Θ Η Κ Η)

  • “Εκπλήξεις” MALTO & FIZZY με αναλυτικό συνταγολόγιο (ενδεικτικά)
    • Πούδρα Ελαιόλαδο
    • Πούδρα Φουντουκέλαιου
    • Πούδρα Πραλίνας Φουντουκιού με σοκολάτα
  • Espuma με αναλυτικό συνταγολόγιο
    • Ζεστός Αφρός
    • Κρύος Αφρός
    • Sponge Cake
  • Emmulsions /Airs / Clouds με αναλυτικό συνταγολόγιο (ενδεικτικά)
    • Παγωμένος Αέρας Σοκολάτας
    • Παγωμένος Αέρας Amaretto
    • Παγωμένος Αέρας Πορτοκάλι- Cointreau
  • Σφαιροποιήσεις με αναλυτικό συνταγολόγιο (ενδεικτικά)
    • Σφαίρες Γιαουρτιού με Καρύδι
    • Σφαίρες από Ζωμό Χωριάτικης
    • Υγρές “Σφαίρες” Πράσινης Ελιάς
    • Χαβιάρι λεμονιού με agar-agar
  • Gelification
    • “Spaghetti” Ζελέ Καρύδας
    • “Spaghetti” Παρμεζάνας με κρόκο Κοζάνης
    • Εικονικό Αυγό

Τα Σεμινάρια Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας, απευθύνονται:

  • Σε σπουδαστές ή απόφοιτους σχολών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής
  • Σε επαγγελματίες μαγειρικής που θα ήθελαν να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας
  • Σε οποιονδήποτε αγαπά τη μαγειρική και θέλει να γνωρίσει τις ιδιαίτερες αυτές τεχνικές
  • Το Σεμινάριο βασίζεται σε συμμετοχικές εκπαιδευτικές μεθόδους και οι καταρτιζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αναπτύσσοντας μια διαδραστική συνεργασία με τον εκπαιδευτή και εκτελώντας οι ίδιοι τις συνταγές και τις τεχνικές που παρουσιάζονται
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Τιμολογιακή Πολιτική

  • Το κόστος του προγράμματος είναι: 60€
  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US