#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Pasta Fresca – Δημιουργική Ιταλική Κουζίνα


 • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
 • ΠόληΑθήνα
 • Έναρξη Αθήνα05/12/2022
 • Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
 • Διάρκεια5 Ώρες
 • Τιμή80.00€

Σεμινάριο παρασκευής φρέσκων, χειροποίητων ζυμαρικών με τον chef Δημήτρη Τσώτσο:  Μάθε τις συνταγές και τεχνικές για φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα

σεμινάριο φρέσκων ζυμαρικώνΟ ταλαντούχος Δημήτρης Τσώτσος (σεφ της χρονιάς – estiatoria,gr), executive chef του εστιατορίου Italida και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ Praxis, σε ένα δημιουργικό σεμινάριο πλούσιο σε γεύσεις και χρώματα.

Με τα πιο απλά υλικά, όπως το αλεύρι και το νερό, το αλάτι και τα αυγά, ίσως και το ελαιόλαδο έχουν δημιουργηθεί τα πιο ευφάνταστα πιάτα, όχι μόνο στην Ιταλική κουζίνα αλλά σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Με τα πιο απλά υλικά, ο chef θα παρουσιάσει συνταγές με επιρροές από τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας πιάτα όχι μόνο υψηλής αισθητικής αλλά κυρίως γεύσης.

Ανακάλυψε πώς φτιάχνονται τα φρέσκα χειροποίητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο.

Στο Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα, ο ταλαντούχος chef Δημήτρης Τσώτσος (executive chef Italida) δίνει έμφαση κυρίως στα γεμιστά ζυμαρικά και στο πώς μπορούν να παραμείνουν στο επίκεντρο ενός άρτια γευστικού πιάτου χωρίς να επισκιάζονται από έντονες γεύσεις και πολύπλοκες παρασκευές σάλτσας, σούπας, θαλασσινών, κρεατικών και μανιταριών.

Κόστος: 80 Ευρώ (50 Ευρώ για απόφοιτους & σπουδαστές)

 

Συνταγές που θα παρουσιαστούν:

 • Φρέσκο Λαζάνι ροτόλο (rotolo) με κόκορα και κρέμα ρικότα
  Μαθαίνουμε πώς ένα φρέσκο ζυμαρικό μπορεί να μετατραπεί σε γεμιστό ρολό ενώ ταυτόχρονα σιγομαγειρεύεται ο κόκορας και ετοιμάζεται η κρέμα ρικότα. Τρεις (3) διαφορετικές παρασκευές για ένα άρτιο τεχνικά αποτέλεσμα και ένα γευστικό πιάτο που μπορεί να σταθεί σε πολλές περιπτώσεις.
 • Φρέσκο Κανελόνι με μοσχαρίσια βιολογικά μάγουλα και κρέμα μπεσαμέλ αρωματισμένη με τρούφα
  Τρεις (3) παρασκευές, με αναλυτική επίδειξη σε όλα τα στάδια για τη δημιουργία ενός από τα πιο απολαυστικά comfort food.
 • Φρέσκο Ραβιόλι Πορτσίνι μπουργκινιόν (boeuf bourguignon) με consome μόσχου
  Ιταλική & Γαλλική κουζίνα σε πλήρη αρμονία για να δημιουργηθεί ένα πιάτο πλούσιο σε τεχνικές. Μαθαίνουμε πώς παρασκευάζονται ζυμαρικά με προσθήκη έξτρα γεύσεων και υλικών.
 • Black and White pyramids με γαρίδες, καραβίδες, μασκαρπόνε και σάλτσα κακαβιάς.
  Βήμα – βήμα όλα τα στάδια δημιουργίας δίχρωμων, φρέσκων ζυμαρικών για προσθήκη σε σούπα από αφρόψαρα.

 

Στα σεμινάρια του PRAXIS τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid. Έλεγχος στην είσοδο, αεριζόμενη αίθουσα, απολύμανση χεριών και αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

σεμινάριο φρέσκων ζυμαρικών

Το σεμινάριο απευθύνεται όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά

Τιμολογιακή Πολιτική:

Η Κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

Κόστος: 80 Ευρώ (50 Ευρώ για απόφοιτους & σπουδαστές)

 

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR3501721540005154038738483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR7601108620000086248000282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στην παρασκευή φρέσκων, χειροποίητων ζυμαρικών καθώς και συνταγών με βάση αυτά.

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές ♣ Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US