
- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουWebinar
- ΠόληΑθήνα - Χαλκίδα
- Έναρξη Αθήνα19/01/2022
- Ωράριο Αθήνα12:00 - 15:00
- Έναρξη Χαλκίδα19/01/2022
- Ωράριο Χαλκίδα12:00 - 15:00
- Έναρξη Αλιβέρι19/01/2022
- Ωράριο Αλιβέρι12:00 - 15:00
- Διάρκεια3 Ώρες
- Συχνότητα1 Φορά
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης, Μετεκπαίδευσης στην Υψηλή Μαγειρική Τέχνη, Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιητικής Τέχνης, Τεχνολογίας Τροφίμων, F&B, Βιολογικής Γεωργίας, Διαιτολόγιας, Τυροκομίας, Οινολογίας, Αγροτικών Επαγγελμάτων σε Αθήνα, Χαλκίδα και Αλιβέρι πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, διατροφικής καινοτομίας και παραγωγής προϊόντων.
Θα παρουσιαστούν οι ενότητες:
- Break your Ceiling Ενδυνάμωση – Πώς ξεπερνάμε τους φόβους μας και κάνουμε τα πρώτα βήματα στην επιχειρηματικότητα
Εκπαιδεύτρια: Εlpida Ιδρύτρια της Mexoxo ΑΜΚ. Έχει καταφέρει μέσα από προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα και όχι μόνο να ενδυναμώσει 6.500 γυναίκες σε Ελλάδα και εξωτερικό. - Ο Χάρτης Παραγωγής Τροφίμων (Τα 30 βήματα της παραγωγής)
Εκπαιδεύτρια: Μελίνα Ταπραντζή / Ιδρύτρια Wise Greece. - Business Model Canvas / Financial Plan
Εκπαιδευτής: Σπύρος Τσουκαλάς Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ, με εμπειρία από το χώρο της Αεροδιαστημικής & Άμυνας. Πλέον ασχολείται με τις start-ups και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. - Digital Marketing and Story Telling
Εκπαιδευτής: Δημήτρης Δημητριάδης, Digital Futurist και Συνιδρυτής της εταιρείας The Future Cats. O Δημήτρης εντοπίζει τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο. Αποστολή του είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως να φτιάχνουμε ψηφιακές ιστορίες που έχουν impact στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον. - Producers – Mentors
Στα πλαίσια του peer 2 peer learning σε κάθε σεμινάριο φιλοξενούμε 2 πολύ επιτυχημένους παραγωγούς προϊόντων και επιχειρηματίες, που μοιράζονται την ιστορία τους, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, κατευθύνουν τους συμμετέχοντες και απαντούν στις ερωτήσεις τους καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Η Συμμετοχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και απαιτείται ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.
Θα δοθεί πλήρες εκπαιδευτικό ΚΙΤ με δώρο έκπληξη.
Το Σεμινάριο “The Business of Food” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τη Wise Greece, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική κίνηση με διπλό σκοπό: από τη μία πλευρά βοηθά 100 μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ με το κέρδος της από την πώλησή τους αγοράζει τρόφιμα για Ορφανοτροφεία, Συσσίτια και Κοινωνικά Παντοπωλεία όλης της χώρας.
Για το κοινωνικό της έργο, η Wise Greece έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, ενώ το 2020 ήταν μία από τις επτά μη κερδοσκοπικές παγκοσμίως που τιμήθηκε με Βραβείο από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για το καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας και το κοινωνικό της έργο!
Το σεμινάριο απευθύνεται στους σπουδαστές και σπουδάστριες των ειδικοτήτων
• Μαγειρική Τέχνη
• Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Μαγειρική Τέχνη
• Ζαχαροπλαστική / Αρτοποιητική Τέχνη
• Τεχνολογία Τροφίμων
• F&B
• Βιολογική Γεωργία
• Διαιτολόγια
• Τυροκομία
• Οινολογία
σε Αθήνα, Χαλκίδα και Αλιβέρι
Η Συμμετοχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και απαιτείται ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.
Θα δοθεί πλήρες εκπαιδευτικό ΚΙΤ με δώρο έκπληξη.
Το σεμινάριο έχει ως στόχο την ενημέρωση των σπουδαστών των τμημάτων Αγροτικών Επαγγελμάτων, Τεχνολογίας Τροφίμων & Διαιτολογίας και Αγροτουρισμού πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, διατροφικής καινοτομίας και παραγωγής προϊόντων.
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).
Θα δοθεί πλήρες εκπαιδευτικό ΚΙΤ με δώρο έκπληξη.