WEBINAR | Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του "μαζί" με τον Α.Χαραλαμπόπουλο #PraxisGastronomyDays

Σεμινάριο Μαγειρικής "Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του "Μαζί"" Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

WEBINAR | Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του "μαζί" με τον Α.Χαραλαμπόπουλο #PraxisGastronomyDays

Έναρξη Αθήνα

On Demand

Διάρκεια

4 Ώρες

Κόστος

45

Συχνότητα

On Demand

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο Μαγειρικής "Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του "μαζί" με τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

 

Το φαγητό είναι μια πολύπλοκη έννοια. Δεν είναι απλώς μία διαδικασία που καλύπτει το αίσθημα της πείνας. Είναι συναναστροφή με συναδέλφους, επικοινωνία με την οικογένεια, ψυχαγωγία με τους φίλους. Μπορεί να είναι ένα ρομαντικό γεύμα, μία οικογενειακή γιορτή, ένα φιλικό κάλεσμα, ένα εταιρικό δείπνο, ίσως να είναι ένα γεύμα για «να φάμε μαζί», χωρίς σπουδαίο λόγο. Αρκεί να είμαστε «μαζί».

 

Στην Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια, το συμπόσιο ήταν μία διαδεδομένη συνήθεια και αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης, γεγονός που συμβαίνει ακόμα και στη σύγχρονη εποχή. Γι αυτό και κατανοούμε εύκολα την ανάγκη του φαγητού.

 

Όλοι μαζί, γύρω από ένα τραπέζι, με τα πιάτα στη μέση, μοιραζόμαστε την ίδια γεύση.  “Sharing plates” ή “sharing is caring” όπως λέγεται στις μέρες μας.

 

O πολυβραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με διάκριση Michelin Plate (Sense Restaurant / AthensWas) και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, σε ένα καινοτόμο σεμινάριο πλούσιο σε Ελληνικές Γεύσεις θα δείξει πώς μπορούν οι οικίες Ελληνικές Γεύσεις να αποτυπωθούν στο πιάτο με απλότητα, δουλεμένες με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

 

Αναλυτικά, οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
 

  • Λουκουμαδάκια Μετσοβόνε - ταλαγάνι, μαρμελάδα τομάτας με βασιλικό, αφρός μαστίχα
     
  • Μελιτζανοσαλάτα, πέρλες ξιδιού, μυρώνια, πολύσπορα κριτσίνια, λάδι βοτάνων
     
  • Χορτόπιτα, χωριάτικο φύλλο, πούδρα ελαιολάδου, κρέμα σπανάκι, γιαούρτι
     
  • «Σαλάμι» χταποδιού, κρέμα ξιδάτης πιπεριάς Φλωρίνης με ρίγανη, αφρός φάβας, τηγανιτή κάπαρη

 

Τεχνικές

  • Sous vide
  • Αφρός λεκιθίνης
  • Αφρός siphon
  • Σφαιροποίηση Agar
  • Πούδρα malto

 

...μα πάνω απ’όλα, Ελληνική γεύση!!!

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

 

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • 45€ κόστος παρακολούθησης

  • 30€ για τους απόφοιτους του IEK PRAXIS

  • Δωρεάν για τους σπουδαστές διετούς φοίτησης Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής, αποκλειστικά του ΙΙΕΚ PRAXIS

  • Η κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος

 

Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τις αρχές, τις τεχνικές και τις συνταγές που απαιτούνται για την δημιουργία πιάτων δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, από έναν καταξιωμένο chef.

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Παροχές

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα παραλάβετε τις συνταγές σε ηλεκτρονική μορφή.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία