Σεμινάριο Vegan Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Σεμινάριο Vegan Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Σεμινάριο Vegan Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Πόλη

Χαλκίδα

Έναρξη

27/01/2020

Διάρκεια

4 ώρες

Ωράριο

12:00 - 16:00

Συχνότητα

1 φορά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο Vegan Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής - Εισαγωγή στην Vegan Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική.

Αυτό το πρόγραμμα επίδειξης έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στην VEGAN διατροφή και στην Mαγειρική και Zαχαροπλαστική Τέχνη που απαιτείται για να καλύψουμε τις ανάγκες των vegan.

Στο πρόγραμμα θα μάθουμε τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές τεχνικές, καθώς και τις συνταγές που απαιτούνται ώστε να μπορούμε να παρασκευάζουμε ένα μενού για VEGAN διατροφή, το οποίο θα περιλαμβάνει:

 

ΠΡΩΪΝΟ

  • Smoothie με αμυγδαλόγαλα
  • Spread σοκολάτας
  • Banana bread

 

ΓΕΥΜΑ

  • Σαλάτα με κινόα και dressing φυστικιού αιγίνης
  • Flatbread με ρεβυθάλευρο
  • Γουακαμόλε με ντομάτα

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ SNACK

  • Chocolate granola bar

 

ΒΡΑΔΥΝΟ

  • Σούπα με miso, διάφορα λαχανικά και noodles

 

ΓΛΥΚΟ

  • Τάρτα με vegan mascarpone και μούρα

 

Με ένα τέτοιο μενού, μπορούμε να καλύψουμε την VEGAN διατροφή, είτε σε μενού εστιατορίου, είτε στο καθημερινό πρόγραμμα στο σπίτι ενός vegan.

 

Βασικές Πληροφορίες για την VEGAN διατροφή

 

Vegans και Raw Vegans:

 

  • Οι Vegans κυρίως λόγω φιλοσοφίας, ασπάζονται έναν τρόπο ζωής, όπου κάθε είδος ζωικής προέλευσης δεν επιτρέπεται. Άρα, δεν χρησιμοποιούν κανένα ζωϊκό προϊόν για τροφή, ένδυση, διασκέδαση, καθώς πιστεύουν ότι οι άνθρωποι δεν θεωρούνται ανώτερες υπάρξεις από τα ζώα.
  • Οι Raw Vegans, δεν καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία μεγαλύτερη των 48ο C. Επίσης δεν καταναλώνουν κανένα είδος επεξεργασμένου τρόφιμου, καθώς έχουν την πεποίθηση ότι μόνο με αυτές τις πρακτικές μπορεί πραγματικά το σώμα μας να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

 

Οι μη Vegan είναι δύσκολο να φανταστούν μία μέρα στο διατροφικό τους πρόγραμμα χωρίς κανενός είδους ζωϊκό παράγωγο: ούτε κρέας, ούτε ψάρι, αβγά, γάλα, βούτυρο, τυρί κτλ.

Και όμως, αυτό αποτελεί καθημερινότητα για έναν vegan.

 

Είτε λοιπόν για λόγους φιλοσοφίας, είτε υγείας, είτε ακόμα και μόδας μερικές φορές, οι vegan και οι raw vegan «αναγκάζονται» να «ανακαλύπτουν» και να χρησιμοποιούν τα υλικά που τους προσφέρει η φύση στο έπακρον, ώστε να έχουν ένα υγιεινό αλλά και απολαυστικό διατροφικό πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα μάθουμε τι ακριβώς τρώνε και πώς μπορούμε να τους το προσφέρουμε

 

Σεμινάριο Vegan Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Σεμινάριο Vegan Μαγειρικής και ΖαχαροπλαστικήςΣεμινάριο Vegan Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε μάγειρες και ζαχαροπλάστες ή σε σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που θέλουν να μάθουν τις βασικές τεχνικές της vegan διατροφής προκειμένου να μπορούν να εντάξουν στο μενού τους διατροφή που να καλύπτει τους Vegans και Raw Vegans
  • Σε ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει ή σκέφτονται να ξεκινήσουν vegan διατροφικές συνήθειες και θέλουν να ενημερωθούν για ένα πλήρες μενού, μιας ολόκληρης ημέρας στην vegan διατροφή
  • Σε όλους όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτική / υγιεινιστική διατροφή και θέλουν να γνωρίσουν τα υλικά, τις συνταγές και τις τεχνικές της
     
  • Η αναγραφόμενη τιμή (60 €) είναι για κρατήσεις και πληρωμή μέχρι μία (1) εβδομάδα πρίν την έναρξη (early bird)
  • Για κρατήσεις θέσεων την τελευταία εβδομάδα πριν το σεμινάριο ή την ημέρα του σεμιναρίου η τιμή είναι 75€
  • Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση του ποσού.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες:

 

  • Θα έχουν μάθει τις αρχές και τα υλικά της vegan διατροφής
  • Θα έχουν μάθει τις βασικές εναλλακτικές συνταγές
  • Θα γνωρίζουν μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές τεχνικές για την διατροφική κάλυψη των vegans, είτε στο εστιατόριο είτε στο σπίτι

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45'  

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

Χαλκίδα: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

Εκπαιδευτικό Υλικό και Συνταγές

Τιμή

75

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία