Είστε εδώ

σεμινάριο τυροκομίας σεμινάριο φορμαέλλας σεμινάριο μανούρι σχολή τυροκομίας praxis

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Σεμινάριο Τυροκομίας: Φορμαέλα και Μανούρι

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

Coming Soon

Διάρκεια

6 ώρες

Ωράριο

17:00 έως 22:00

Συχνότητα

1 φορά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο Τυροκομίας - hands on εργαστήριο παρασκευής / τυροκόμησης για ΔΥΟ (2) δημοφιλή ελληνικά τυριά:

 

  • Φορμαέλα
  • Μανούρι

 

Η εκμάθηση γίνεται με πρακτικό τρόπο, με την συμμετοχή όλων των καταρτιζομένων στις διαδικασίες της τυροκόμησης.

 

Λίγα λόγια για τα τυριά του σεμιναρίου:

 

ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ

 

  • Η Φορμαέλλα είναι σκληρό τυρί που παράγεται αποκλειστικά στην Αράχωβα του νομού Βοιωτίας.
  • Είναι το πιο φημισμένο προϊόν της περιοχής του Παρνασσού και η ονομασία της έχει καταχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) από το 1996.
  • Είναι Ημίσκληρο υποκίτρινο τυρί με ευχάριστη γεύση και άρωμα, που παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά από γάλα γίδινο, πρόβειο ή μίγμα αυτών.
  • Η φορμαέλα παράγεται τουλάχιστον επί έναν αιώνα, με παραδοσιακή τεχνολογία
  • Έχει σκληρό και συνεκτικό περίβλημα .
  • Έχει ιδιαίτερη πικάντικη γεύση, καταναλώνεται κυρίως σαν σαγανάκι και είναι ιδιαίτερα νόστιμη όταν ψηθεί ή τηγανιστεί.
  • Μέγιστη περιεκτικότητα σε υγρασία 38 %, ελάχιστη περιεκτικότητα σε λίπος 40%
  • Η φορμαέλα, σαν σαγανάκι ταιριάζει με ούζο ή τσίπουρο, αλλά και με λευκά κρασιά με ελαφριά οξύτητα.
  • Φορμαέλα ονομάζουν και το τυρί που παράγουν, με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή των Καλαβρύτων (Βαλμαντούρα Αχαΐας), το οποίο όμως δεν είναι ΠΟΠ. Αυτή η φορμαέλα υπάρχει και σε εκδοχή με πιπέρι.

 

 

ΜΑΝΟΥΡΙ

 

  • Το μανούρι είναι παραδοσιακό Ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια.
  • Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών τυρογάλακτο και παρασκευάζεται κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη.
  • Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη "μανός" που σημαίνει "αραιός"
  • Πρόκειται περί γαλακτοκομικού προϊόντος, επιτραπέζιας κατανάλωσης ενώ θεωρείται  ιδανικό στην παρασκευή ορεκτικών.
  • Διακρίνεται λόγω της γλυκιάς και ήπιας γεύσης και του αρώματός του.
  • Έχει  χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος ως "το πιο εξαιρετικό παραδοσιακό Ελληνικό τυρί τυρογάλακτος.
  • Το μανούρι, θεωρείται ιδανικό ως προς την παρασκευή ορεκτικών
  • Χρησιμοποιείται  σε πλήθος ζεστών ή κρύων, γλυκών ή αλμυρών, κυρίως και επιδορπίων γευμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Το σεμινάριο τυροκομίας παρασκευής απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη της τυροκομίας και να μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους τυρί, σε οικοτεχνικό ή ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Το σεμινάριο παρασκευής τυριών είναι πρακτικό σεμινάριο (hands on): οι καταρτιζόμενοι θα συμμετέχουν οι ίδιοι στην παραγωγή των τυριών του σεμιναρίου, μέσα στο πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό Εργαστήριο Τυροκομίας του PRAXIS, με την καθοδήγηση έμπειρου Τυροκόμου-εκπαιδευτή.

 

  • Η αναγραφόμενη τιμή (75 €) είναι για κρατήσεις και πληρωμή μέχρι τις 10/4 (early bird)
  • Για κρατήσεις θέσεων τις τελευταίες μέρες πριν το σεμινάριο ή την ημέρα του σεμιναρίου η τιμή είναι 85 €
  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

  • Με το τέλος του σεμιναρίου τυροκομίας οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει γνώσεις και δεξιότηττες για την παραγωγή των τυριών που αναφέρονται στο σεμινάριο.
  • Θα έχουν εκπαιδευτεί στην πράξη στην τυροκόμηση και θα είναι ικανοί να παράγουν τα προβλεπόμενα τυριά, για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Τιμή

75

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία