Σεμινάριο Sushi Master (Hands On – Full Course)

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Σεμινάριο Sushi Master (Hands On – Full Course)

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

20/01/2020

Διάρκεια

18 Ωρες

Ωράριο

11:00-17:00

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Ο έμπειρος τεχνίτης του sushi, Σεφ Νίκος Πολιτάκος (Head Chef στο "Kinjo Japanese Restobar") θα μας μεταφέρει τα μυστικά της τέχνης του σούσι, βάζοντας δυτικές πινελιές στον ασιατικό γευστικό καμβά.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 1 ημέρα επίδειξης - παρουσίασης και 2 ημέρες με hands on διδασκαλία, όπου οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν οι ίδιοι το sushi τους με την καθοδήγηση και τις συνταγές του Chef


Έτσι, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:

 

13/1: 1η ημέρα (επίδειξη-παρουσίαση) – 6 ώρες από 11:00-17:00

 

  • Η φιλοσοφία και οι τεχνικές του Sushi
  • Εξοικείωση με την Ορολογία του Sushi
  • Επιλογή κύριων υλικών (ρύζι, ψάρι) και προετοιμασίες
  • Επιλογή και προετοιμασία βοηθητικών υλών
  • Κοστολόγηση πιάτων
  • Επιλογή Εξοπλισμού κουζίνας
  • Επιλογή Εξοπλισμού σάλας
  • Συντήρηση, υγιεινή, ασφάλεια

 

 

2η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες από 11:00-17:00

20/1 το πρώτο γκρουπ & 21/1 το δεύτερο γκρουπ

Sushi rice

  • Παρασκευή και προετοιμασία ρυζιού για Sushi (πλύσιμο, στέγνωμα, βράσιμο, μαρινάρισμα)
  • Παρασκευή Sushi-su (Ιαπωνική μαρινάδα για το ρύζι με βάση το ξύδι)

 

Oshizushi

  • Παραδοσιακό Πρεσαριστό Sushi

 

Maki Rolls (Hosomaki- Uramaki)

  • Παρασκευή Uramaki (Ρολά sushi δυτικού προσανατολισμού, Inside-Out Rolls )
  • Παρασκευή Hosomaki (Παραδοσιακά ιαπωνικά ρολά sushi)

 

Το Μενού & Την Δοκιμή των Πιάτων Θα Συνοδεύσουν Εκλεκτά Κρασιά!

 

 

3η ημέρα (Hands On) – 6 ώρεςαπό 11:00-17:00

27/1 το πρώτο γκρουπ & 28/1 το δεύτερο γκρουπ

 

Sashimi

  • Προετοιμασία, Φιλετάρισμα, Μαρινάρισμα και Τρόποι Κοπής Ψαριών και θαλασσινών
  • Παρασκευή: Usuzukuri – Sogizukuri – Hirazukuri με: τόνο – σολομό – λαβράκι - χταπόδι

 

Nigiri

  • Τεχνική Nigirizushi με: τόνο -σολομό- λαβράκι

 

Το Μενού & Την Δοκιμή των Πιάτων Θα Συνοδεύσουν Εκλεκτά Κρασιά!

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τους τρόπους προετοιμασίας και παρασκευής Sushi, με πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.
 

  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται αναγραφή του ονόματος του καταθέτη

 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Στόχος του hands on σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής sushi και η εκμάθηση των κυριώτερων συνταγών sushi.

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) υπογεγραμμένη από τον Chef Νίκο Πολιτάκο

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Παροχές

Oι συνταγές δίνονται σε έντυπη μορφή. Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται δώρο επαγγελματική ποδιά μαγειρικής.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία