Σεμινάριο Sushi Master (Hands On – Full Course)

σεμινάριο-σούσι-sushi-kinjo-νίκος-πολιτάκος-σχολή-μαγειρικής-ιεκ-praxis

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Σεμινάριο Sushi Master (Hands On – Full Course)

Πόλη

Κόστος:540€ Early Bird:360€

Έναρξη

Αθήνα:15-16-17/2/2021

Διάρκεια

18 Ωρες

Ωράριο

11:00-17:00

Συχνότητα

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Ο έμπειρος τεχνίτης του sushi, Σεφ Νίκος Πολιτάκος (Head Chef στο "Kinjo Japanese Restobar") θα μας μεταφέρει τα μυστικά της τέχνης του σούσι, βάζοντας δυτικές πινελιές στον ασιατικό γευστικό καμβά.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 1 ημέρα επίδειξης - παρουσίασης και 2 ημέρες με hands on διδασκαλία, όπου οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν οι ίδιοι το sushi τους με την καθοδήγηση και τις συνταγές του Chef


Έτσι, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:

 

13/1: 1η ημέρα (επίδειξη-παρουσίαση) – 6 ώρες από 11:00-17:00

 

  • Η φιλοσοφία και οι τεχνικές του Sushi
  • Εξοικείωση με την Ορολογία του Sushi
  • Επιλογή κύριων υλικών (ρύζι, ψάρι) και προετοιμασίες
  • Επιλογή και προετοιμασία βοηθητικών υλών
  • Κοστολόγηση πιάτων
  • Επιλογή Εξοπλισμού κουζίνας
  • Επιλογή Εξοπλισμού σάλας
  • Συντήρηση, υγιεινή, ασφάλεια

 

 

2η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες από 11:00-17:00

20/1 το πρώτο γκρουπ & 21/1 το δεύτερο γκρουπ

Sushi rice

  • Παρασκευή και προετοιμασία ρυζιού για Sushi (πλύσιμο, στέγνωμα, βράσιμο, μαρινάρισμα)
  • Παρασκευή Sushi-su (Ιαπωνική μαρινάδα για το ρύζι με βάση το ξύδι)

 

Oshizushi

  • Παραδοσιακό Πρεσαριστό Sushi

 

Maki Rolls (Hosomaki- Uramaki)

  • Παρασκευή Uramaki (Ρολά sushi δυτικού προσανατολισμού, Inside-Out Rolls )
  • Παρασκευή Hosomaki (Παραδοσιακά ιαπωνικά ρολά sushi)

 

Το Μενού & Την Δοκιμή των Πιάτων Θα Συνοδεύσουν Εκλεκτά Κρασιά!

 

 

3η ημέρα (Hands On) – 6 ώρεςαπό 11:00-17:00

27/1 το πρώτο γκρουπ & 28/1 το δεύτερο γκρουπ

 

Sashimi

  • Προετοιμασία, Φιλετάρισμα, Μαρινάρισμα και Τρόποι Κοπής Ψαριών και θαλασσινών
  • Παρασκευή: Usuzukuri – Sogizukuri – Hirazukuri με: τόνο – σολομό – λαβράκι - χταπόδι

 

Nigiri

  • Τεχνική Nigirizushi με: τόνο -σολομό- λαβράκι

 

Το Μενού & Την Δοκιμή των Πιάτων Θα Συνοδεύσουν Εκλεκτά Κρασιά!

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τους τρόπους προετοιμασίας και παρασκευής Sushi, με πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.
 

  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται αναγραφή του ονόματος του καταθέτη

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Στόχος του hands on σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής sushi και η εκμάθηση των κυριώτερων συνταγών sushi.

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) υπογεγραμμένη από τον Chef Νίκο Πολιτάκο

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Παροχές

Oι συνταγές δίνονται σε έντυπη μορφή. Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται δώρο επαγγελματική ποδιά μαγειρικής.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία