WEBINAR | Sous Vide στην Πράξη: δια Χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου /Michelin Plate #PraxisGastronomyDays

Σεμινάριο Sous Vide - Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

WEBINAR | Sous Vide στην Πράξη: δια Χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου /Michelin Plate #PraxisGastronomyDays

Έναρξη Αθήνα

On Demand έως 31/3/21

Διάρκεια

4 Ώρες

Κόστος

45

Ωράριο

16:00 - 20:00

Συχνότητα

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ - ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/2/2021

Σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών ο πολυβραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με διάκριση Michelin Plate (Sense Restaurant / AthensWas) και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, παρουσιάζει την πρωτοποριακή μαγειρική τεχνική "Sous Vide – Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος"

Μπορεί το sous vide να αποτελεί μία σχετικά νέα μέθοδο μαγειρέματος, η φιλοσοφία του όμως συναντάται σε παραδοσιακές συνταγές διαφόρων πολιτισμών. Τρόφιμα ερμητικά τυλιγμένα με διαφόρων ειδών συστατικά και μαγειρεμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τη συγκεκριμένη τεχνική μαγειρέματος, τη συναντάμε και με τους όρους "Under Empty", "Under Vacuum" και "Under Pressure".

 

Πλέον, η συγκεκριμένη τεχνική έχει εξελιχθεί χάριν στα υψηλής ακρίβειας μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται κι έτσι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε τα επιθυμητά ψησίματα σε όλων σχεδόν των ειδών τις πρώτες ύλες (κρέτα, πουλερικά, αλιεύματα, λαχανικά και φρούτα).

Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε:

 

  • Τον βασικό εξοπλισμό που απαιτείται
    1. Vacuum Packing
    2. Immersion circulator ή precision cooker / Θερμικός Κυκλοφορητής
    3. Σακούλες vacuum / Κενό Αέρος

 

  • Βασικές Κατηγορίες Παρασκευασμάτων & Μεθόδου Μαγειρέματος όπως το ψήσιμο, τον χρόνο, την διαχείριση της πρώτης ύλης, τις επιθυμητές θερμοκρασίες κα.
    • Κρεατικά άμεσου σερβιρίσματος
    • Κρεατικά παρατεταμένου μαγειρέματος με αναθέρμανση για το σερβίρισμα
    • Αλιεύματα άμεσου σερβιρίσματος
    • Αλιεύματα παρατεταμένου μαγειρέματος με αναθέρμανση για το σερβίρισμα
    • Αυγά
    • Λαχανικά
    • Φρούτα
    • Σάλτσες

 

  • Επιπλέον θα παρουσιαστούν συνταγές για BRINE
    • Για Κρέατα
    • Για Οστρακοειδή
    • Για UMAMI

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να μάθουν όλες τις τεχνικές της περιζήτητης αυτής μαγειρικής τεχνικής, του μαγειρέματος σε κενό (sous vide)

 

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Early Bird έως 5/2/2020, 45€ κόστος παρακολούθησης (Live)

  • 30€ για τους απόφοιτους του IEK PRAXIS

  • Δωρεάν για τους σπουδαστές διετούς φοίτησης Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής, αποκλειστικά του ΙΙΕΚ PRAXIS

  • Η κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος

 

Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.


 

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει τις τεχνικές μαγειρέματος με τη μέθοδο sous vide και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία και τα σκεύη που απαιτούνται.

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Παροχές

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα παραλάβετε τις συνταγές σε ηλεκτρονική μορφή.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία