NOSE-TO-TAIL Eating: H No1 Τάση της Γαστρονομίας με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο #PraxisGastronomyDays

NOSE-TO-TAIL Eating: H No1 Τάση της Παγκόσμιας Γαστρονομίας με τον chef Βασίλη Σπόρο (#PraxisGastronomyDays)

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

NOSE-TO-TAIL Eating: H No1 Τάση της Γαστρονομίας με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο #PraxisGastronomyDays

Πόλη

Κόστος:120€ Early Bird:90€

Έναρξη Αθήνα

Αθήνα 18/1/2021

Διάρκεια

5 ώρες

Κόστος

90

Ωράριο

12:00 - 17:00

Συχνότητα

1 φορά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

  • Ο Chef Βασίλης Σπόρος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα σεμινάριο για το πώς να παράγουμε πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας στην κουζίνα μας, με υλικά που μέχρι τώρα τα αγνοούσαμε ή…τα πετάγαμε!
  • Μάγουλα, γλυκάδια, μεδούλι, αμελέτητα, μυαλό, καρδιά, αυτιά και κεφάλια πρωταγωνιστούν σε μία σειρά από συνταγές που θα σας εκπλήξουν και θα αναθεωρήσουν ότι ξέρατε μέχρι τώρα ενώ μπλέκουμε υλικά από όλες τις κουζίνες του κόσμου.

 

Πιο αναλυτικά οι συνταγές μας:

 

1. Steak από κουνουπίδι tom yum, με risotto σπανάκι, παρμεζάνα Reggiano και μαύρη τρούφα.

  • Ετοιμάζουμε ένα πολύ γευστικό πιάτο όπου τη θέση του βοδινού steak παίρνει το κουνουπίδι και το τελειώνουμε με ένα κλασικό συνδυασμό με risotto σπανάκι, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα.

 

2. Χουνκιάρ Μπεγιεντί με σιγοψημένα βοδινά μάγουλα, καπνιστή μελιτζάνα και ξινόγαλο.

  • Δείχνουμε μια παραλλαγή από το κλασικό και αγαπημένο Χουνκιάρ, όπου σιγοψήνουμε τα βοδινά μάγουλα μέχρι κυριολεκτικά να λιώσουν και καπνίζουμε και μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες με ξινόγαλο.

 

 

3. Buttermilk Fried Sweetbreads (τραγανά τηγανητά βοδινά γλυκάδια) με sauce tartare και πουρέ γλυκοπατάτας.

  • Η κλασική και αγαπημένη συνταγή του αμερικανικού Νότου για τραγανό τηγανητό κοτόπουλο συναντάει τα βοδινά γλυκάδια, που μαζί με τη sauce tartare και τον πουρέ γλυκοπατάτες δημιουργούν ένα συνδυασμό που θα αγαπήσουν όλοι αμέσως.

 

4. Shakshouka με αρνίσια μυαλά ποσέ, γαλλικό κατσικίσιο τυρί, harissa και φρέσκο κόλιανδρο.

  • Η μαροκινή πικάντικη συνταγή για πρωινό, συναντάει τα αρνίσια μυαλά σε ένα πολύ θρεπτικό και αρωματικό πιάτο.

 

5. Rocky Mountain Oysters - Αρνίσια αμελέτητα tempura, με wasabi - blue cheese mayo.

  • Δεν τα λένε τυχαία, στρείδια του βουνού, τα αρνίσια αμελέτητα προετοιμάζονται σχολαστικά και συνδυάζονται απόλυτα με τη μαγιονέζα wasabi - blue cheese.

 

6. Bulgogi χοιρινή καρδιά με kimchi και sticky rice.

  • H πιο γνωστή συνταγή για κορεάτικο barbecue, χρησιμοποιείτε για να μαρινάρουμε τρυφερές καρδιές γουρουνιού και τις σερβίρουμε με kimchi και sticky rice.

 

7. Σαλάτα με Τραγανά αυτιά γουρουνιού, mesclun, ρόδι και κατίκι Δομοκού.

  • Μια διαφορετική σαλάτα που την τραγανότητα την παίρνουμε από τα αυτιά γουρουνιού, όπου μαθαίνουμε τη σχολαστική διαδικασία για την προετοιμασία τους.

 

8. Βιετναμέζικη σούπα με κεφάλια σολομού και noodles ρυζιού.

  • Ένας πιο κλασικός συνδυασμός, όπου η αγαπημένη βιετναμέζικη σούπα προετοιμάζεται από ζωμό με τα κεφάλια σολομού, με λιπαρή και πλούσια γεύση και σερβίρεται παραδοσιακά με noodles ρυζιού.

 

 

Plus Tasting Plate: Βοδινό μεδούλι στις φλόγες με προζυμένιο ψωμί, και μαϊντανό.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές αξιοποίησης των υποδεέστερων κομματιών του κρέατος για την δημιουργία μοναδικών πιάτων.
 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω σε νέες μαγειρικές τεχνικές αξιοποίησης του κρέατος.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45'  

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία