Μαθήματα Μαγειρικής για Αρχάριους και Φοιτητές

σεμινάριο-μαγειρική-για-φοιτητές-ιεκ-praxis

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Μαθήματα Μαγειρικής για Αρχάριους και Φοιτητές

Πόλη

Αθήνα - Χαλκίδα

Έναρξη

02/09/2019

Διάρκεια

24 ώρες

Συχνότητα

6 τετράωρες συναντήσεις

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

 

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

  • Πρόκειται να γίνεις Φοιτητής ή Φοιτήτρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Μια νέα συναρπαστική και γεμάτη προκλήσεις εποχή της ζωής σου ξεκινάει.
  • Φεύγοντας από το σπίτι της οικογένειας, σημαίνει αφ' ενός ανεξαρτησία, αλλά αφ' ετέρου σημαίνει ευθύνες και ανάγκη για να κάνεις πράγματα που μέχρι τώρα τα θεωρούσες δεδομένα και τα παρείχε αδιαλλείπτως η οικογένεια.
  • Το καθημερινό φαγητό είναι μια τέτοια λειτουργία.

 

Είναι σημαντικό, κάθε καινούργιος φοιτητής ή φοιτήτρια - πριν ξεκινήσει να ζεί μόνος του - να αναρωτηθεί:

 

  • Πώς μαγειρεύουμε; Πώς φτιάχνουμε καθημερινά φαγητά ή και γλυκά;
  • Πώς επιλέγουμε πρώτες ύλες από το σούπερ μάρκετ ή την αγορά για τα καθημερινά γεύματα;
  • Πώς χειριζόμαστε με ασφάλεια τις συσκευές και τα εργαλεία της κουζίνας;
  • Πώς επιλέγουμε τροφές και γεύματα υγιεινά;
  • Πώς τα παρασκευάζουμε, αλλά και τα αποθηκεύουμε με ασφάλεια;

 

Αν η απάντηση που δίνεις σε όλα τα παραπάνω είναι "τηλεφωνώντας στην μαμά μου", τότε θα δυσκολευτείς αρκετά στο ξεκίνημα της φοιτητικής σου ζωής! Tο ίδιο και η μαμά σου!

 

 

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθήματα Μαγειρικής για Φοιτητές, σχεδιάστηκε:

 

  • Μέσα από την μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην εκπαίδευση μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που κατέχει η πιο ποιοτική σχολή μαγειρικής της χώρας μας, η Σχολή Μαγειρικής PRAXIS.
  • Με την ουσιαστική συμβολή των καταξιωμένων  και βραβευμένων chefs και pastry chefs που είναι οι καθημερινοί καθηγητές μας.
  • Με την επιστημονική γνώση ειδικών Τεχνολόγων και Χημικών Τροφίμων και εξειδικευμένων Διατροφολόγων
  • Με την ματιά που είχαμε πάνω στην ανάγκη να εκπαιδεύσουμε και τα δικά μας παιδιά που γίνονται πλέον φοιτητές, έχοντας κατανοήσει από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους.

 

Το πρόγραμμα είναι δομημένο ως εξής:

 

Ο παρών Α΄ Κύκλος του Προγράμματος (Βασικά Μαθήματα Μαγειρικής) περιλαμβάνει:

 

  • Έξι (6) εκπαιδευτικές συναντήσεις
  • Τέσσερεις εκπαιδευτικές ώρες σε κάθε συνάντηση
  • Συνολική Διάρκεια Μαθημάτων 24 ώρες

 

Για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο σε μαγειρικές τεχνικές και περισσότερες συνταγές, προσφέρεται ΚΑΙ ξεχωριστός Β' Κύκλος (Προχωρημένα Μαθήματα Μαγειρικής), άλλων 24 ωρών.

 

 

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ:

 

Το εκπαιδευτικο περιεχόμενο του Α' κύκλου του προγράμματος είναι το εξής:

 

Εκμάθηση Μαγειρικών Αρχών και Τεχνικών

  • Γνωριμία με τα εργαλεία της κουζίνας και τις μαγειρικές τεχνικές
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Συντήρηση, κατάψυξη, απόψυξη
  • Ψήσιμο, βρασμός, τηγάνισμα: βασικές αρχές και μέτρα ασφαλείας
  • Μεριδοποίηση, ζύγιση, αποθήκευση τροφών
  • Επιλογή πρώτων υλών στην αγορά και στο super market
  • Ανάγνωση και κατανόηση πληροφοριών στις ετικέτες των τροφίμων
  • Βιολογικά και συμβατικά προϊόντα: πλεονεκτήματα και διαφορές
  • Θρεπτικά συστατικά τροφίμων - Αρχές ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής

 

Υλοποίηση Βασικών Συνταγών και Πιάτων

  • Πρωινά, Αυγά, Sandwiches & Brunch
  • Πιάτα με Ζυμαρικά και Ρύζι
  • Ψητά και Τηγανητά  
  • Pizza, Σαλάτες, Toppings & Dressings
  • Εύκολα Γλυκά (Deserts)
  • Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα (Λαδερά, όσπρια, φαγητά ταψιού, φαγητά κατσαρόλας)

 

 

Για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν, προσφέρεται ξεχωριστά και ο Β' Κύκλος του Προγράμματος (24 ωρών), που περιλαμβάνει τα εξής:

 

  • Θαλασσινά
  • Το φαγητό της Κυριακής
  • Ethnic & Asian Food
  • Ελληνική δημιουργική κουζίνα
  • Ορολογία Μαγειρικής στα Αγγλικά
  • Free style-tailor made μάθημα  

 

(Υλοποιείται ως συνέχεια του Α' Κύκλου σε ξεχωριστό πρόγραμμα. Προϋποθέτει την παρακολούθηση του Α΄κύκλου)

Σε ποιους απευθύνεται

 

  • Τα Μαθήματα Μαγειρικής για Φοιτητές, απευθύνονται σε νέους ανθρώπους που είναι ήδη ή πρόκειται άμεσα να γίνουν Φοιτητές, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
  • Η απομάκρυνση από την οικογένεια και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής - της φοιτητικής - προϋποθέτει γνώσεις και δεξιότητες που σίγουρα οι πιο πολλοί νέοι δεν έχουν προλάβει να μάθουν στο σπίτι.
  • Οι μαγειρικές δεξιότητες είναι ίσως οι πιο σημαντικές, γιατί μεταξύ άλλων αφορούν στην καθημερινή διαβίωση και σωστή διατροφή, την γνώση της ασφαλούς χρήσης των τροφίμων και την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, μέσα από την ικανότητα να μαγειρεύει κανείς μόνος του.
  • Έτσι, μέσα από το πρόγραμμα Μαθήματα Μαγειρικής για Φοιτητές, οι νέοι και νέες θα μάθουν να ικανοποιούν μονοι τους τις βασικές ανάγκες μαγειρέματος για την καθημερινή διατροφή τους, εκπαιδευόμενοι σε βασικές, αλλά και πιο προχωρημένες τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας και Κατάθεση προκαταβολής
  • Για τραπεζική κατάθεση, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

 

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει σταδιακά όλες τις γνώσεις και να αναπτύξει όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μπορεί ένας νέος ή νέα με μηδενικές ή ελάχιστες γνώσεις μαγειρικής, να μπορεί να μαγειρεύει μόνος του βασικά γεύματα καθημερινής οικιακής μαγειρικής.

 

Με το τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει τις παρακάτω γνώσεις και δεξιότητες:

 

  • Γνώση, αναγνώριση και δυνατότητα ασφαλούς χρήσης όλων των συσκευών και εργαλείων της οικιακής κουζίνας
  • Παρασκευή βασικών συνταγών ελληνικής κουζίνας
  • Παρασκευή απλών καθημερινών γλυκών
  • Παρασκευή μερικών πιο συνθετων και "ψαγμένων" συνταγών που θα προτείνουν οι βραβευμένοι chefs μας, για το κάτι παραπάνω στο φοιτητικό τραπέζι
  • Κατανόηση και ακριβή μέτρηση των ποσοτήτων που απαιτούνται σε κάθε συνταγή, σε σχέση με τον αριθμό των γευμάτων που ετοιμάζουμε
  • Γνώση των πρώτων υλών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και ικανότητα επιλογής τους από τα καταστήματα και τις αγορές
  • Στοιχεία Τροφογνωσίας, Yγιεινής και Aσφάλειας των τροφίμων
  • σωστή ανάγνωση των πληροφοριών και των οδηγιών πάνω στα τρόφιμα, ημερομηνίες λήξης, συντήρηση μετά το άνοιγμα
  • υγιεινή της κουζίνας και του πάγκου μαγειρεύματος: ανάμιξη ή / και αποφυγή ανάμιξης των διαφόρων τροφών
  • κανόνες συντήρησης, ψύξης, κατάψυξης, απόψυξης, θέρμανσης των μαγειρεμένων τροφών
  • βιολογικά τρόφιμα, τρόφιμα ολοκληρωμένης γεωργίας, νωπά και συντηρημένα τρόφιμα, συντηρητικές ουσίες
  • Κατανόηση των εννοιών της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, αναγνώριση των βασικών θρεπτικών συστατικών σε κάθε κατηγορία τροφίμων.

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), ΧΑΛΚΙΔΑ: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

Δωρεάν όλα τα υλικά των εργαστηρίων - Ατομικός χώρος εργασίας για κάθε συμμετέχοντα - Εκπαιδευτικό Υλικό με τις συνταγές και τους τρόπους μαγειρέματος - Δωρεάν Ποδιά Μαγειρικής PRAXIS

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία