Είστε εδώ

σεμινάρια-μαγειρικής-ιεκ-praxis-#gastronomy-days-2017-2018

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

GASTRONOMY DAYS 2017-2018: All Seminars

Πόλη

Αθήνα - Χαλκίδα

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

  • ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ GASTRONOMY DAYS
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ (https://www.iekpraxis.gr/seminars/seminar?seminar_category=1) ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

 

PRAXIS GASTRONOMY DAYS 2017-2018

 

4/12/2017 (12:00μμ-16:00μμ), (50 € )

«Μαγειρεύοντας Κρητικά με Ελαιόλαδο»

(Κρητικές παραδοσιακές γεύσεις, συνδυασμένες με διαφορετικές ποικιλίες ελαιόλαδων, από τον βραβευμένο ως κορυφαίο chef 2017 από τον παγκόσμιο οδηγό FLOS OLEI)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, Executive Chef στο «Καψάλιανα Village Hotel»

*Βραβείο καλύτερου εστιατορίου & κορυφαίου σεφ 2017 από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιόλαδου FLOS OLEI

 Πιάτα που θα παρουσιαστούν:

  • Καλομποκόσουπα με χέλι και τσουνάτο ελαιόλαδο παραγωγής 2017
  • Αρνί με ξινόχοντρο και κρέμα γραβιέρας Κρήτης  με ελαιόλαδο Κέρκυρας
  • Φρικασέ  με πρασινάδες της Κρητικής γης, περγαμόντο και λαβράκι πελαγίσιο

 

11\12\2017 (12:00μμ-16:00μμ), (45 €)

«Μοντέρνα Ελληνική Αστική Κουζίνα»

(Η κληρονομία των σπουδαίων συνταγών της αστικής κουζίνας, με μια μοντέρνα ματιά από τον πολυβραβευμένο chef και καθηγητή του ΙΕΚ Praxis, Δημήτρη Δημητριάδη)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Chef Artisanal, καθηγητής Μαγειρικής στο ΙΕΚ PRAXIS

Πιάτα που θα παρουσιαστούν:

  • Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο αγκινάρας
  • Παστίτσιο με αφρό μπεσαμέλ
  • Αρνάκι με πουρέ ριγανάτης πατάτας και σάλτσα αμπελόφυλλο

 

 

18\12\2017 (18:00μμ-21:00μμ) (20 € )(Δωρεάν για τους σπουδαστές ΙΕΚ PRAXIS)

«Μανιτάρια και Τρούφα της Ελληνικής Υπαίθρου»

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιοκτήτης Funghi Hellas, ειδικός στα μανιτάρια

 

15/1/2018 (60 €)

«Μαγειρεύοντας με ψάρια των Ελληνικών θαλασσών»

(Η αγάπη και η εξειδίκευση -ενός από τους κορυφαίους chef της γενιάς του- για τον πλούτο των Ελληνικών θαλασσών, σε ένα ευφάνταστο και δημιουργικό σεμινάριο)

ΑΝΤΑΜ ΚΟΝΤΟΒΑΣ, Head Chef στο «Mylos Restaurant», Santorini

*Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

 

 

22/1/2018 (50 €)

«Japanese Fusion»

(Ασιατικές τεχνικές και πρώτες ύλες σε έναν άρτιο συνδιασμό με Ελληνικά προϊόντα, απο τον εξειδικευμένο Chef Σάκη Βενέτη)

ΣΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΗΣ, Executive Chef στο «Electra Metropolis Hotel»

Πιάτα που θα παρουσιαστούν:

  • Γαρίδες «σαγανάκι» στον ατμό με ponzou και πορτοκάλι
  • Ramen με ματσάτα Φολεγάνδρου, σύγκλινο Μάνης και μελισσόχορτο
  • Λουκουμάς με λευκή σοκολάτα, τζίντζερ, yuzu, και matsa tea

 

 

29/1/2018 (50 €)

«Canapé – Amuse Bouche»

(Γευστικές... “μπουκιές”, γεμάτες δημιουργικότητα, τεχνικές και πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς από τον δημιουργικότατο και πολυταξιδεμένο Chef, Παύλο Κυριάκη)

ΠΑΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Executive Chef στο «Andronis Luxury Suites -Lycabettus Restaurant»

*1 αστέρι FNL Guide

 

 

5/2/2018 (60 €)

«Η Κερκυραϊκή κουζίνα του χθες και του σήμερα»

(Ένα ταξίδι στις γεύσεις του νησιού, από τον εξαιρετικό Κερκυραίο Chef. H παράδοση, αποτυπωμένη με το δικό του μοναδικό, μοντέρνο τρόπο)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ, Chef στο Tudor Hall Restaurant (King George Hotel)

*Χρυσός σκούφος

*Βραβείο Ελληνικής   κουζίνας

*2 αστέρια FNL Guide

Πιάτα που θα παρουσιαστούν:

  • Η ‘πατσιτσάδα' Βιολογικός κόκορας μαγειρεμένος με Κερκυραϊκά μπαχαρικά, χειροποίητα ζυμαρικά και κρέμα γραβιέρας
  • Το ‘σοφρίτο' Μοσχαρίσια μάγουλα με γαλάκτωμα πατάτας κ λάδι μαϊντανού
  • Το ‘Μπουρδέτο’ αλλιώς  Σκορπίνα με κόκκινο πιπέρι, ντομάτα κ γλυκά κρεμμύδια

 

 

12/2/2018 (50 €)

«Κυκλαδίτικη κουζίνα»

(Ο Μυκονιάτης Chef, που παντρεύει στο εστιατόριό του M-eating, παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές του νησιού

-αλλά και γενικότερα των Κυκλάδων- με σύγχρονες τεχνικές και άρτιο γευστικά τελικό αποτέλεσμα.)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΑΡΔΟΣ, Chef Patron στο Εστιατόριο «M-EATING», Μύκονος

*1 αστέρι FNL Guide

* Trip Advisor’s Top-ten Ελληνικών εστιατορίων 2016

 

Πιάτα που θα παρουσιαστούν:

  • Σαν Μυκονιάτικος ‘ Ήλιος’. Αυγό 5 λεπτών σε φρέσκια σάλτσα ντομάτας, μπέικον από καπνισμένο αρνάκι και φρεσκοτηγανισμένα ψωμάκια με μους τυροβολιάς.
  • Φρέσκο φιλέτο ψαριού, με σάλτσα Μυκονιάτικου σαβόρε, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και μικρά λαχανικά.
  • Σαν…..Μυκονιάτικο αμυγδαλωτό: Πλούσια κρέμα αμυγδάλου, σε βάση σπασμένου αμυγδαλωτού και γαρνιρισμένο με τραγανό κροκάν αμυγδάλου και παγωτό με γεύση αμύγδαλο.

 

 

19/2/2018 (95 €)

«Μοριακή Γαστρονομία»

Στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας διδάσκει ο διακεκριμένος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) με θητεία σε ποιοτικά εστιατόρια (Olive Garden, Kastri Bistro κλπ), ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με την δομική (μοριακή) γαστρονομία και είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES με θέμα την Μοριακή Γαστρονομία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, (Kastri Bistro, Olive Garden, επικεφαλής τομέα μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας)

Τα θέματα που παρουσιάζονται στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας είναι:

  •     Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση
  •     Ζελατινοποιήσεις
  •     Γαλακτωματοποίηση
  •     Χρήση Siphon με διοξείδιο του αζώτου (N2O)
  •     Τεχνικές χρήσης ξηρού πάγου
  •     Τεχνικές χρήσης υγρού αζώτου

 

 

5/3/2018 (45 €)

«Παραδοσιακές ζύμες και πίτες της Ελληνικής κουζίνας»

(Η εξαιρετική πρώτη ύλη, στα μαγικά χέρια του Chef Patron της Boulangerie Α λα Γκρέκ, Κωνσταντίνο Κωστάκη, για δεύτερη χρονιά, μετά την περυσινή τεράστια επιτυχία του)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Chef Patron στην Boulangerie «A λα Γκρέκ»

 

 

19/3/2018 (50 €)

«Η Γεύση της παράδοσης»

(Τεχνικές, υλικά, συνδυασμοί και… “μυστικά” της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη)

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ, Head Chef στο «2 Μαζί» Restaurant

*Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

 

16/4/2018 (60 €)

«Ιταλική Κουζίνα: Από την παράδοση στην Καινοτομία»

(Η γνωστότερη και πιο αναγνωρίσιμη κουζίνα παγκοσμίως, απο έναν κορυφαίο Ελληνα chef με θητεία σε εστιατόρια της Ιταλίας)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Executive Chef στο Athens Was Hotel, SENSE Restaurant

*Χρυσός σκούφος

*Βραβείο Ελληνικής   κουζίνας

*2 αστέρια FNL Guide

 

 

24/4/18 (60 €)

«Sous Vide – Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος»
Γνωρίστε την τεχνική μαγειρέματος Sous Vide, με τον chef Δημ. Δημητριάδη (ARTISANAL)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Chef Artisanal, καθηγητής Μαγειρικής στο ΙΕΚ PRAXIS

 

 

30/04/2018 (35 €)

«Αρχιτεκτονική δομή πιάτων a’ la carte – Plating»

(Τεχνικές και πρωτότυπες ιδέες για το καλύτερο δυνατό τελικό οπτικό αποτέλεσμα ενός πιάτου)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, (Kastri Bistro, Olive Garden, επικεφαλής τομέα μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας)


 

14/05/2018 (40€)
«Γλυκά χωρίς γλουτένη και ζάχαρη (Gluten Free - Sugar Free)»
Γνωρίστε τον κόσμο της Gluten Free και Sugar Free κουζίνας από τους pastry chef Οδυσσέα Μάτσια  και ο σεφ Στράτο Ιωσηφέλη

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΤΣΙΑΣ, Μ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ Ο.Ε 
ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΣΗΦΕΛΗΣ, All Day Bistrot "QUARTIER d' ATHENES"

 

 

15/05/2018 (40 €)

"Μοντερνες τεχνικές Μεσογειακής Γαστρονομιας"

Η Μεσογειακή Κουζίνα αποτελεί μια παγκόσμια γευστική τάση η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται κάθε μέρα..
Ο Δημήτρης Μπούτσαλης, Chef de Cuisine του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», μας ξεδιπλώνει τις μαγειρικές τεχνικές, τις πρώτες ύλες και τα πιάτα της μοντέρνας Μεσογειακή Κουζίνας.

Δημήτρης Μπούτσαλης, Chef de Cuisine του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία»,

 

 

21/05/2018 (60 €)

«Sous Vide – Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος»
Γνωρίστε την τεχνική μαγειρέματος Sous Vide, με τον chef Γκίκα Ξενάκη (ALERIA)

ΓΚΙΚΑΣ ΞΕΝΑΚΗΣ, Chef Aleria, καθηγητής Μαγειρικής στο ΙΕΚ PRAXIS

 

 

29/05/2018 (60€)

«Σεμινάριο Sushi»

Γνωρίστε τα μυστικά του διασημότερου Ιαπωνικού πιάτου από τον σεφ Νίκο Πολιτάκο (Μ/Υ DRAGON)
ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΑΚΟΣ (Μ/Υ DRAGON)

 

 

31/05/2018 (50€)

«All About Burgers»

Μάθετε τις τεχνικές και τα μυστικά για πεντανόστιμα american style burger από τον σεφ Κωνσταντίνο Τζιτζικάκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ 

 


02/06/2018 
«Επαγγελματική Εστίαση, Γαστρονομία και Marketing​»

Μάθε τώρα όλα τα μυστικά του εστιατορικού marketing και απογείωσε το δικό σου γαστρονομικό concept με τη βοήθεια του Κώστα Αθανασίου, Executive Chef στο HILTON Αθήνας

ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ EXECUTIVE CHEF, HILTON ΑΘΗΝΑ
 

 

07/06/2018 (50€)

«Τα φρέσκα ζυμαρικά ως επιδόρπιο»

Μάθετε ευφάνταστες και πρωτότυπες ιδέες για επιδόρπια με βάση τα φρέσκα ζυμαρικά από τον σεφ Κωνσταντίνο Τζιτζικάκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ 

 

 

14/06/2018 (50€)

"Street Food"

Ο σεφ Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μας ξεναγεί στην τέχνη και τις συνταγές του Street Food. 
Η νέα τάση στην urban γαστρονομία: εκλεπτισμένο, απλό φαγητό βασισμένο σε απλά υλικά με καθαρές γεύσεις.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν

  • Sandwich με ψιλοκομμένη ταλιάτα, λαχανικά stir fry με πετιμέζι και ροκ φορ
  • Sandwich με παστό χοιρινό και αυγό
  • Fish finger sandwich με tartare
  • Club sandwich με ελιόψωμο καπνιστή γαλοπούλα, ξινομυζήθρα, πορτοκάλι και καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Open sandwich με σιγοψημένη πανσέτα με BBQ σάλτσα και ψιλοκομμένη σαλάτα λάχανων

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), ΧΑΛΚΙΔΑ: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία