Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)

Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)

Έναρξη Αθήνα

05/10/2021

Διάρκεια

6 μήνες

Ωράριο

17:30-21:30

Συχνότητα

κάθε Τρίτη

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής, περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής:

 

  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Πως τα κόβουμε και πως τα μαγειρεύουμε
  • ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Ζωμός Ψαριού, Ζωμός Λαχανικών, Ζωμός Κοτόπουλου, Ψαρόσουπα, Κοτόσουπα,
  • ΣΟΥΠΕΣ: Σούπα Λαχανικών, Δεμένη σούπα Λαχανικών, Διαυγής Σούπα Λαχανικών, Κρεατόσουπα, Σούπες Ελληνικές
  • ΖΥΜΕΣ: Ζύμες Πίτσας για κρέπες και τα διάφορα είδη πίτσας (Μαργαρίτα, Νάπολι, Σπέσιαλ, 4 Εποχές)
  • ΡΥΖΙ: Πιλάφι, πιλάφι με Κάρυ, Ιταλιέν, Ριζότο, Παέλια, Πιεμοντέζ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ (A): Ραβιόλια, Νόκι, Κις Λορέν, Σάλτσα Νάπολι & Σως Τυριού
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ (Β): Σπαγγέτι, Ταλιατέλλες, Φιογκάκια, Σάλτσα Μπολονέζ, Καρμπονάρα, Μπισκ Γαρίδας
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Α-Κοτόπουλο Κοκκινιστό, Λεμονάτο, με Πράσο, με Πορτοκάλι, με Κάρυ
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Β: Ξεκοκάλισμα & τρόποι μαγειρέματος: Κοτόπουλο ψητό, σχάρας, σούβλας, ποσέ, σωτέ, ρολό γεμιστό
  • ΠΙΤΕ: Σπανακόπιτα, Τυρόπιτα, Ελιόπιτα, Κολοκυθόπιτα, Πρασόπιτα, Κρεμμυδόπιτα, Κοτόπιτα
  • ΣΑΛΑΤΕΣ: Σπέσιαλ, Ελληνικές, Σύνθετες
  • ΚΙΜΑΔΕΣ: Κεφτεδάκια, Σουτζουκάκια, Γιουβαρλάκια, Μπιφτέκια Σχάρας, Hamburger
  • ΒΟΔΙΝΟ: Φιλέτο Ουέλινγκτον, Βαθμοί Ψησίματος, Σατομπριάν, Σως
  • ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ: Κυδώνια, Μύδια (Ποσέ,Ατμού,Πανέ), Γαρίδες/Καραβίδες (Σχάρας, Σωτέ, με Λαχανικά)
  • ΛΑΔΕΡΑ: Φασολάκια, Μπάμιες, Αρακά Μπριάμ, Πατάτες Γιαχνί, Σπανακόρυζο, Γεμιστά
  • ΧΟΙΡΙΝΟ: Μπριζόλες Γεμιστές, Σωτέ, Σχάρας, Πανέ, Μπούτι Γεμιστό
  • ΚΥΝΗΓΙΑ: Μαρινάδες Στιφάδο, Μπραιζέ, Κατσαρόλας
  • ΨΑΡΙ: Φιλετάρισμα & Τρόποι Μαγειρέματος (Ποσέ, Σωτέ, Σχάρας, Ατμού, Πανέ)
  • ΑΡΝΙ / ΠΡΟΒΑΤΟ: Προβενσάλ, Γεμιστό Ρολό Φούρνου, Φρικασέ
  • ΣΥΚΩΤΙ: Γλυκάδια Πανέ, Γλώσσα Μπραιζέ, Αλα Γκλεζ, Σωτέ
  • ΜΟΣΧΑΡΙ: Μιλαναίζ, Χόφμαν, Βιενουάζ, Α λα Ρούζ, Κοκκινιστό, Οσομπούκο, Ραγού
  • ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Sushi με Γαρίδες & Λαχανικά, Τηγανητό Ρύζι, Κοτόπουλο Teriyaki, Λαχανικά Tempura
  • ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Παρουσίαση Γαλλικού Μενού
  • ΤΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, Μπαλοτίνα Πουλερικών, Καναπεδάκια, Κρύα Ορεκτικά
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ: Ανθοδεσίες & Σκαλίσματα Κολοκύθας και Λαχανικών

Σε ποιους απευθύνεται

Τα Προγράμματα της Σχολής Μαγειρικής αυτού του κύκλου, απευθύνονται:

  • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μαγειρικής τέχνης και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως chef
  • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα του επισιτισμού με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» γνώσεις, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους με προχωρημένα πιάτα και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα.
  • Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής μαγειρικής για χόμπι ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.

Τιμολογιακή Πολιτική

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει προκαταβολή 100€
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

  • Σκοπός του Προγράμματος Επαγγελματικής Μαγειρικής είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικές κουζίνες χώρων εστίασης.
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα πιάτα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, σε πολλές εκδοχές της.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45'

Πιστοποίηση

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ "Μάγειρας"

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), Χαλκίδα: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

Απαιτείται σετ μαχαιριών. ♣ Παρέχονται όλα τα αναλώσιμα των εργαστηρίων ♣ Παρέχεται μαγειρική στολή PRAXIS ♣ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις και Συνταγές.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία