Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)

σχολή-μαγειρικής-ιεκ-praxis-σεμινάριο-επαγγελματικής-μαγειρικής

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

21/10/2019

Διάρκεια

6 Μήνες

Ωράριο

17:30-22:00

Συχνότητα

Κάθε Δευτέρα

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής, περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής:

 

  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Πως τα κόβουμε και πως τα μαγειρεύουμε
  • ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Ζωμός Ψαριού, Ζωμός Λαχανικών, Ζωμός Κοτόπουλου, Ψαρόσουπα, Κοτόσουπα,
  • ΣΟΥΠΕΣ: Σούπα Λαχανικών, Δεμένη σούπα Λαχανικών, Διαυγής Σούπα Λαχανικών, Κρεατόσουπα, Σούπες Ελληνικές
  • ΖΥΜΕΣ: Ζύμες Πίτσας για κρέπες και τα διάφορα είδη πίτσας (Μαργαρίτα, Νάπολι, Σπέσιαλ, 4 Εποχές)
  • ΡΥΖΙ: Πιλάφι, πιλάφι με Κάρυ, Ιταλιέν, Ριζότο, Παέλια, Πιεμοντέζ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ (A): Ραβιόλια, Νόκι, Κις Λορέν, Σάλτσα Νάπολι & Σως Τυριού
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ (Β): Σπαγγέτι, Ταλιατέλλες, Φιογκάκια, Σάλτσα Μπολονέζ, Καρμπονάρα, Μπισκ Γαρίδας
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Α-Κοτόπουλο Κοκκινιστό, Λεμονάτο, με Πράσο, με Πορτοκάλι, με Κάρυ
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Β: Ξεκοκάλισμα & τρόποι μαγειρέματος: Κοτόπουλο ψητό, σχάρας, σούβλας, ποσέ, σωτέ, ρολό γεμιστό
  • ΠΙΤΕ: Σπανακόπιτα, Τυρόπιτα, Ελιόπιτα, Κολοκυθόπιτα, Πρασόπιτα, Κρεμμυδόπιτα, Κοτόπιτα
  • ΣΑΛΑΤΕΣ: Σπέσιαλ, Ελληνικές, Σύνθετες
  • ΚΙΜΑΔΕΣ: Κεφτεδάκια, Σουτζουκάκια, Γιουβαρλάκια, Μπιφτέκια Σχάρας, Hamburger
  • ΒΟΔΙΝΟ: Φιλέτο Ουέλινγκτον, Βαθμοί Ψησίματος, Σατομπριάν, Σως
  • ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ: Κυδώνια, Μύδια (Ποσέ,Ατμού,Πανέ), Γαρίδες/Καραβίδες (Σχάρας, Σωτέ, με Λαχανικά)
  • ΛΑΔΕΡΑ: Φασολάκια, Μπάμιες, Αρακά Μπριάμ, Πατάτες Γιαχνί, Σπανακόρυζο, Γεμιστά
  • ΧΟΙΡΙΝΟ: Μπριζόλες Γεμιστές, Σωτέ, Σχάρας, Πανέ, Μπούτι Γεμιστό
  • ΚΥΝΗΓΙΑ: Μαρινάδες Στιφάδο, Μπραιζέ, Κατσαρόλας
  • ΨΑΡΙ: Φιλετάρισμα & Τρόποι Μαγειρέματος (Ποσέ, Σωτέ, Σχάρας, Ατμού, Πανέ)
  • ΑΡΝΙ / ΠΡΟΒΑΤΟ: Προβενσάλ, Γεμιστό Ρολό Φούρνου, Φρικασέ
  • ΣΥΚΩΤΙ: Γλυκάδια Πανέ, Γλώσσα Μπραιζέ, Αλα Γκλεζ, Σωτέ
  • ΜΟΣΧΑΡΙ: Μιλαναίζ, Χόφμαν, Βιενουάζ, Α λα Ρούζ, Κοκκινιστό, Οσομπούκο, Ραγού
  • ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Sushi με Γαρίδες & Λαχανικά, Τηγανητό Ρύζι, Κοτόπουλο Teriyaki, Λαχανικά Tempura
  • ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Παρουσίαση Γαλλικού Μενού
  • ΤΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, Μπαλοτίνα Πουλερικών, Καναπεδάκια, Κρύα Ορεκτικά
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ: Ανθοδεσίες & Σκαλίσματα Κολοκύθας και Λαχανικών

Σε ποιους απευθύνεται

Τα Προγράμματα της Σχολής Μαγειρικής αυτού του κύκλου, απευθύνονται:

  • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μαγειρικής τέχνης και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως chef
  • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα του επισιτισμού με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» γνώσεις, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους με προχωρημένα πιάτα και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα.
  • Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής μαγειρικής για χόμπι ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

  • Σκοπός του Προγράμματος Επαγγελματικής Μαγειρικής είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικές κουζίνες χώρων εστίασης.
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα πιάτα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, σε πολλές εκδοχές της.

Πιστοποίηση

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ "Μάγειρας"

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), Χαλκίδα: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

Παρέχονται όλα τα αναλώσιμα των εργαστηρίων ♣ Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις και Συνταγές.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία