Αρωματοθεραπεία

σεμινάρια-αισθητικής-σχολές-αισθητικής-ιεκ-praxis-αθήνα-χαλκίδα-αρωματοθεραπεία

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Αρωματοθεραπεία

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

Coming Soon

Διάρκεια

20 ώρες

Ωράριο

5:00-9:15μμ

Συχνότητα

1 φορά/εβδομάδα Τετάρτη

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο Αρωματοθεραπείας από το ΙΕΚ PRAXIS. Γίνε ειδικός στην Αρωματοθεραπεία και μάθε όλες τις τεχνικές της από καταξιωμένους αισθητικούς.

 • Αρωματοθεραπεία, αιθέρια έλαια, εξαγωγή και δράση
 • Ενδείξεις και αντενδείξεις, αποθήκευση και διάρκεια ζωής τους
 • Θεμελιώδη αιθέρια έλαια και τρόποι χρήσεις τους στις θεραπείες σε ινστιτούτα αισθητικής
 • Πρακτική εξάσκηση στην μάλαξη με αιθέρια έλαια
   

  Η αρωματοθεραπεία είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας όπου αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα από φυτά χρησιμοποιούνται (πολλές φορές με τη συνοδεία μασάζ/μαλάξεων) για να δημιουργηθεί αίσθηση χαλάρωσης και ανακούφισης αλλά και τόνωσης και αναζωογόνησης .

  Πρόκειται για μια πρακτική με ιστορία 5.000 ετών. Όλοι μας έχουμε προσέξει πως συγκεκριμένα αρώματα μπορούν να αλλάξουν σχεδόν άμεσα την διάθεσή μας. Η θεωρία πίσω από την αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται κατ’ εξοχήν από τους κατασκευαστές αρωμάτων οι οποίοι βασίζονται στα συναισθήματα που προκαλούνται από τα συγκεκριμένες μυρωδιές για να δημιουργήσουν τα αρώματά τους.

  Η αρωματοθεραπεία μπορεί να δράσει και θεραπευτικά. Είναι γνωστό πχ ότι το άρωμα της λεβάντας ή του χαμομηλιού έχει συνδυαστεί με την χαλάρωση πριν από τον ύπνο. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του στρες και της αυπνίας με έναν φυσικό και μη επιβλαβή τρόπο.

  Άλλα αρώματα όπως η μέντα η το γιασεμί διεγείρουν τον κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορούν να μας δώσουν ένα φυσικό αίσθημα τόνωσης και ευεξίας αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα σε μια θεραπεία.

 

σεμινάριο αρωματοθεραπείας

 

To Σεμινάριο Αρωματοθεραπείας απευθύνεται σε αποφοίτους και σπουδαστές σχολών Αισθητικής και Φυσικοθεραπείας ή εμπειροτέχνες στις τεχνικές της χαλαρωτικής μάλαξης που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να σταδιοδρομήσουν σε οργανωμένους χώρους ευεξίας υψηλών προδιαγραφών. Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν γνωρίσει την θεωρία και την πρακτική της αρωματοθεραπείας και θα είναι σε θέση να την εφαρμόσουν σε χώρους ομορφιάς και ευεξίας.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45' 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο ΚΕΔΙΒΙΜ 2 PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία