Κατηγορία: Σεμινάρια

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS καθώς και όσοι ενδιαφέρονται για τον κλάδο της Κρεοτεχνίας.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων:
• Επιλογή σφαγίου (θεωρία)
• Αμερικάνικες κοπές γρήγορου ψησίματος (Θεωρία)
• Τεμαχισμός σε κιλότο και λάπα (πρακτική επίδειξη)
• Γαλλική κοπή σε χοιρινη μπριζόλα
• Παρασκευάσματα με βάση τον κιμά

Οι Εγγραφές για το πλήρες πρόγραμμα συνεχίζονται:

 

Εκπαίδευση και Πιστοποίηση Κρεοπώλη

 

Το πρόγραμμα οδηγεί σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΟΠΩΛΗ Αναγνωρισμένη από το Δημόσιο και Ισότιμη των Κρατικών Σχολών Κρέατος.

 

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες (185 ώρες) για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

 

Εξειδικευμένοι καθηγητές μας εκπαιδεύουν ολοκληρωμένα στο επάγγελμα του κρεοπώλη, με σκοπό την δημιουργία επαγγελματία με πίστη στις γνώσεις και στις δεξιότητές του.

 

Τα μαθήματα που υλοποιούνται είναι:

 

  • Εισαγωγή στο Κρέας-Ανατομία
  • Υγιεινή & ασφάλεια Τροφίμων
  • Οργάνωση κρεοπωλείου
  • Παράγοντες αλλοίωσης κρέατος
  • Παθολογία ζώων
  • Τεμαχισμός ζώων
  • Πρότυπα Διαχείρισης Ασφαλείας των Τροφίμων
  • Ποιοτικός έλεγχος
  • Νομοθεσία & εμπορία σφαγίων ζώων
  • Μέθοδοι συντήρησης
  • Αλλαντοποιία
  • Marketing & πωλήσεις