Στο ΙΕΚ PRAXIS πιστεύουμε στη δύναμη της εκπαίδευσης να αλλάξει τον άνθρωπο, να του δώσει πραγματικά και ουσιαστικά εφόδια για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. Γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε έμπρακτα το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με την προσφορά υποτροφίας σπουδών σε έναν νέο άνθρωπο, μέλος του προγράμματος.

Μέρος της διαδικασίας της εκπαίδευσης είναι να δείχνουμε αγάπη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις ικανότητές μας. Είμαστε χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε το έργο της ΣΤΡΟΦΗΣ και να δώσουμε σε έναν νέο άνθρωπο τα εφόδια για να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

 

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ:

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με έδρα την Αθήνα απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Είναι το πρώτο πρόγραμμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα (1988). Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης με Ξενώνα ώστε να μπορεί να επίσης να υποστηρίζει εφήβους από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη ή που παραπέμπονται από δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

Η θεραπευτική Κοινότητα παρέχει εντατική εξωτερική φροντίδα σε εφήβους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης και, συνήθως, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και έχουν παραβατική συμπεριφορά. Όσοι έφηβοι προέρχονται από την περιφέρεια ή αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με την απουσία υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος διαμένουν στον ξενώνα της Θεραπευτικής Κοινότητας για όλο το χρονικό διάστημα της κύριας φάσης θεραπείας.

Η ομαλή κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων νέων είναι στόχος του Κέντρου Κοινωνικής Δραστηριοποίησης, όπου υπάρχει και Ξενώνας για όσους είναι από την επαρχία ή δεν έχουν οικογενειακή στήριξη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην φάση αυτή στην επανασύνδεση με την εκπαίδευση και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

http://www.kethea-strofi.gr/