Κατηγορία: Εκπαίδευση

Το Decoupage είναι το καθάρισμα των ψαριών και του κρέατος πριν από το σερβίρισμά τους στο πιάτο του πελάτη. Είναι μια τεχνική που απαιτεί πολλές ώρες εκπαίδευσης με... αληθινά ψάρια για να κατακτηθεί. Η γνώση decoupage είναι ένα περιζήτητο skill για κάθε απόφοιτο Τουριστικών επαγγελμάτων. Ο καθηγητής Αντώνης Σπλινής, έμπειρος maitre σε καταξιωμένα ξενοδοχεία και restaurants, διδάσκει όλες τις τεχνικές του επαγγελματικού service που απαιτείται να γνωρίζει ο σύγχρονος επαγγελματίας του τουρισμού. Το καλό φαγητό χρειάζεται να συνοδεύεται και από μια καλή παρουσίαση. 

Decoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxisΟ επαγγελματισμός στο σερβίρισμα, μέρος του οποίου είναι και το decoupage έχει να κάνει με την παρουσίαση του πιάτου και τη δημιουργία experience, εμπειρίας. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του "πήγα και έφαγα ένα ωραίο ψάρ ή κρέαςι" και του "το σερβίρισμα και η εξυπηρέτηση ήταν καταπληκτικά". Δείχνει σεβασμό τόσο στον πελάτη όσο και στον chef και την ομάδα του. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου ο Τουρισμός και ο Επισιτιστικός τομέας αποτελούν Big Business, ο επαγγελματίας του κλάδου θα πρέπει να είναι άριστος γνώστης τέτοιων skills στα πλαίσια του λεγόμενου experiential marketing. Δηλαδή τη μετατροπή μιας υπηρεσίας σε εμπειρία. Σε εμπειρία που ο πελάτης θα θέλει να μοιραστεί με τους φίλους και γνωστούς του.

 

Όπως είπαμε όμως το decoupage αποτελεί ένα skill. Όχι απλά μια θεωρητική γνώση. Είναι κάτι το οποίο χρειάζεται εξάσκηση. Έτσι οι σπουδαστές κάνουν hands on πρακτική άσκηση πάνω σε πραγματικά πιάτα. Βήμα βήμα με την καθοδήγηση του καθηγητή τους κου Σπλινή. Οι σπουδαστές Ξενοδοχειακών του ΙΕΚ PRAXIS διδάσκονται συνεχώς όλες τις τεχνικές και αποκτούν όλες τις δεξιότητες που απαιτούν τα επαγγέλματα του τουρισμού.

 

Έτσι, αποφοιτώντας, οι σπουδαστές της σχολής Τουριστικών και Ξενοδοχειακών επαγγελμάτων του ΙΕΚ PRAXIS είναι έτοιμοι και περιζήτητοι επαγγελματίες.

 

> Δείτε το προφίλ της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

> Διαβάστε το βιογραφικό του maitre και καθηγητή Αντώνη Σπλινή

> Μάθετε περισσότερα για τα σεμινάρια τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ PRAXIS

 

Decoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxisDecoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxisDecoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxis

Decoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxisDecoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxisDecoupage ψαριού σχολή τουριστικών ιεκ praxis