Κατηγορία: Σεμινάρια

On Line Σεμινάριο Μοριακή Γαστρονομίας με τον chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο. 

 

ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένας όρος που κάποιους τους φοβίζει...και πολλούς τους εξιτάρει!!!

 

Στην ουσία, πρόκεται για την ονομασία του επίσημου "παντρέματος" της Μαγειρικής με τη Χημεία και τη Φυσική. Ή αλλιώς, της επιστημονικής κατανόησης της ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Μάθε Περισσότερα: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/moriaki-gastronomia-molecular-gastronomy-me-ton-chef-alex

 

Στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας διδάσκει ο διακεκριμένος με Michelin Plate (Senses/ AthensWas) & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, με θητεία σε ποιοτικά εστιατόρια (Olive Garden, Kastri Bistro κλπ), ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με την δομική (μοριακή) γαστρονομία και είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES με θέμα την Μοριακή Γαστρονομία.
 

Τα θέματα που παρουσιάζονται στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας είναι:

  •     Βασικές Αρχές, Κανόνες, Μεθοδολογία
  •     Πίνακας Βασικών Υλικών με χρήση στις τεχνικές
  •     Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση
  •     Ζελατινοποιήσεις
  •     Γαλακτωματοποίηση / "Αέρας" /
  •     Χρήση Siphon με διοξείδιο του αζώτου (NO2)
  •     Τεχνικές χρήσης ξηρού πάγου (DRY ICE)
  •     Τεχνικές χρήσης υγρού αζώτου (LIQUID NITROGEN)

 

Επιπλέον (Ν Ε Α  Π Ρ Ο Σ Θ Η Κ Η)

 

  • "Εκπλήξεις" MALTO & FIZZY με αναλυτικό συνταγολόγιο (ενδεικτικά)
    • Πούδρα Ελαιόλαδο
    • Πούδρα Φουντουκέλαιου
    • Πούδρα Πραλίνας Φουντουκιού με σοκολάτα
  • Espuma με αναλυτικό συνταγολόγιο
    • Ζεστός Αφρός
    • Κρύος Αφρός
    • Sponge Cake
  • Emmulsions /Airs / Clouds με αναλυτικό συνταγολόγιο (ενδεικτικά)
    • Παγωμένος Αέρας Σοκολάτας
    • Παγωμένος Αέρας Amaretto
    • Παγωμένος Αέρας Πορτοκάλι- Cointreau
  • Σφαιροποιήσεις με αναλυτικό συνταγολόγιο (ενδεικτικά)
    • Σφαίρες Γιαουρτιού με Καρύδι
    • Σφαίρες από Ζωμό Χωριάτικης
    • Υγρές "Σφαίρες" Πράσινης Ελιάς
    • Χαβιάρι λεμονιού με agar-agar
  • Gelification
    • "Spaghetti" Ζελέ Καρύδας
    • "Spaghetti" Παρμεζάνας με κρόκο Κοζάνης
    • Εικονικό Αυγό