Κατηγορία: Συνεργασίες

Η πρώτη μας Εαρινή εξόρμηση για μάζεμα πεντανόστιμων μανιταριών ήταν απλά τέλεια! Μαζί με τον Νεκτάριο Φιλλιπόπουλο (ιδρυτής της Fungihellas) και τον chef και καθηγητή του ΙΕΚ PRAXIS Θοδωρή Παπανικολάου μάθαμε να αναγνωρίζουμε τις ποικιλίες μανιταριών, χόρτων και τρουφών καθώς και την τεχνική της ασφαλούς συλλογής τους.

Η μέρα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη στο κτήμα Οινότρια Γη, όπου ο chef και σπουδαστές μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας τα φρέσκα μανιτάρια και χόρτα που μάζεψαν ενώ ακολούθησε οινογευσία και ξενάγηση στον χώρο του μουσείου.

H FUNGIHELLAS (www.fungihellas.gr) ιδρύθηκε από τον Νεκτάριο Φιλλιπόπουλο το 2010 με αυτόν ακριβώς το σκοπό: να αποτελέσει μια οργανωμένη και επαγγελματική γέφυρα εξοικείωσης και προσέγγισης όλων όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν και βιώσουν τις υπέροχες γευστικές εξάρσεις και αποχρώσεις του μανιταριού και των προϊόντων του.

Mε οδηγό το πάθος, τη γνώση, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό της, κατάφερε αυτό που μέχρι πρόσφατα φάνταζε ακατόρθωτο: να μπορεί να συλλέγει και να διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά αγρία φρέσκα ελληνικά μανιτάρια και τρούφες σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο!

Το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη (www.domaine-lazaridi.gr) , που στην σημερινή του μορφή εγκαινιάσθηκε το 2011, αποτελεί ίσως την πληρέστερη προσπάθεια στη χώρα μας να αποτυπωθεί η πορεία του αμπελιού και του κρασιού, στο χώρο και στο χρόνο. Χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μουσειακά «εργαλεία» -προβολές, πινακίδες, συλλεκτικά αντικείμενα και αναπαραστάσεις- προσφέρει μια πλήρη και εύκολα κατανοητή εικόνα της ιστορίας, της διάδοσης και της καλλιέργειας του αμπελιού, της οινοποίησης, της παραγωγής αποσταγμάτων, ακόμα και βαλσαμικού ξιδιού.

 

τροφοσυλλογή μανιτάρια ιεκ Praxisτροφοσυλλογή μανιτάρια ιεκ praxisτροφοσυλλογή μανιτάρια ιεκ praxis