Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Για άλλη μια χρονιά η καρδιά της υψηλής γαστρονομίας χτυπάει στο Tinos Food Paths και το ΙΕΚ PRAXIS ήταν εκεί. Στο 5ο Tinos Food Paths οι σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS εμπνεύστηκαν από το νησί της Τήνου και παρουσίασαν πρωτότυπες δικές τους συνταγές με Τηνιακά προϊόντα αφού μοιράστηκαν σε 5 ομάδες

Α Ομάδα Σπουδαστών: Φίλιππος Ζέρβας, Μάρκελλος Κοντός -Δημιούργησαν  Τηνιακό "chessecake" με 5 είδη τοπικών τυριών(Βολάκι, μπαλάκι, μυζήθρα, μαλαθούνι, κοπανιστή) με 3 είδη Τηνιακών παξιμαδιών και μαρμελάδα από Τηνιακά ντοματάκια

Β Ομάδα Σπουδαστών: Νίκος Σαραντίτης Agli Zeneli, Σωτήρης Καραλλίου, Δημήτρης Πάλλης - Δημιούργησαν Βελουτέ αγκινάρας με τσιπς από λούζα και μους τυριού πέτρωμα με γιαούρτι ελαιόλαδο και αποξηραμένη τομάτα.

Γ Ομάδα Σπουδαστών: Κωνσταντίνος Παλαμάρης, Γωγώ Γκαραβέλου, Ζερζ Ντομπρόζι -Δημιούργησαν  Κορνεδάκια αλμυρά με κοπανιστή Τήνου-φυστίκια  και μύρτιλο

Δ Ομάδα Σπουδαστών: Θανός Γαλλούρης, Γιάννης Νάστος, Αντρέας Αναστασίου - Δημιούργησαν  Τηνιακή Paella

Ε Ομάδα Σπουδαστών: Βαλάντης Καλπέρης, Παναγιώτα Στουπή  Φωτεινη Μπουρου, Amarildo Elezi -Δημιούργησαν ψάρι ποσέ με πάστα σύκο, τραχανά και λάδι άνηθου

 

Tinos Food Paths ΤήνοςTinos Food PathsTinos Food Paths

 

Τι είναι το Tinos Food Paths;

"Για πέμπτη χρονιά οργανώνεται φέτος στη Τήνο, το Tinos Food Paths (TFP), ένα γευστικό «γέννημα» των ντόπιων, στο οποίο συμμετέχουν γνωστοί επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Το φετινό TFP, που βασίζεται στην διατροφική παράδοση του νησιού, ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Μαΐου. Το όραμα της ομάδας του Tinos Food Paths είναι να αναδείξει την γαστρονομία, την παράδοση και την αυθεντικότητα της Τήνου, εμπνέοντας ανθρώπους να συνεργαστούν και να προσφέρουν τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους, τον χρόνο τους, τα προϊόντα που παράγουν.

Έτσι, το νησί «εγγράφεται» ως προορισμός γαστρονομικού ενδιαφέροντος, μέσα από πρωτότυπες διαδραστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και συγχρόνως δημιουργείται ένα πρότυπο προς μίμηση για τις αναγκαίες συνέργειες μεταξύ παραγωγών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και επιχειρηματιών της εστίασης, ειδικά στα μικρά μέρη και στα νησιά της Ελλάδας.

Στον σχεδιασμό του Tinos Food Paths πρωταγωνιστούν απλοί άνθρωποι-αυθεντικά δείγματα του τοπικού λαϊκού πολιτισμού- και ακολουθούν σεφ και μάγειροι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι παραγωγοί, γευσιγνώστες, ειδικοί στο λάδι, στα αποστάγματα, στο κρασί, τη μπύρα, στα αλλαντικά και στα παστά, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, μπλόγκερς…

Το TFP, λοιπόν, είναι ένα ταξίδι στην Τήνο των γεύσεων, της έμπνευσης, του Πολιτισμού και της παράδοσης. Ένα ταξίδι που δείχνει ότι, όταν οι τοπικές κοινωνίες τολμούν, δημιουργούν και κερδίζουν…"
Πηγή: Tinostoday

 

Tinos Food Paths