Κατηγορία: Εκπαίδευση

Ο Chef Παναγιώτης Κορδάλης (https://www.iekpraxis.gr/ekpaideyths/panagiotis-kordalis) και οι σπουδαστές Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να δημιουργήσουν εντυπωσιακή Food Art.

Η τέχνη του σκαλίσματος σε φρούτα και λαχανικά είναι ένα περιζήτητο προσόν για κάθε νέο μάγειρα/chef. Με προσεκτικά κοψίματα και ενώσεις ένα πορτοκάλι μπορεί να μεταμορφωθεί σε λουλούδι και μια σαλάτα σε ένα μπουκέτο.

Περίτεχνα σχέδια, προσεκτικά σκαλίσματα και οι φυσικές ιδιότητες των υλικών χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εντυπωσιακών παρουσιάσεων.

 

Δεν είναι απλά ένας τρόπος σερβιρίσματος:

Η Food Art έχει ως στόχο να μετατρέψει το πιάτο σε ένα έργο τέχνης. Χρειάζεται δεξιοτεχνία και σωστή τεχνική μιας και όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει με ταχύτητα και ακρίβεια ώστε να παρουσιαστεί ένα όμορφο οπτικά αλλά και νόστιμο γευστικά αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς καλλιτέχνες η τέχνη με φρούτα και λαχανικά είναι μια μάχη ενάντια στον χρόνο μιας και η φυσική οξείδωση (πχ ενός μήλου) γίνεται πολύ γρήγορα και ένα λάθος κόψιμο ή μια βεβιασμένη κίνηση μπορεί να χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να κάνεις τα μικρά παιδιά (αλλά και όσους είναι … δύσκολοι με τα λαχανικά) να μάθουν να αγαπούν τη σωστή και υγιεινή διατροφή.

 

Οι έμπειροι food artists παρουσιάζουν της δημιουργίες τους με μεγάλη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( δείτε το Instagram tag https://www.instagram.com/explore/tags/foodart) και το ταλέντο τους είναι περιζήτητο όχι μόνο σε εστιατόρια αλλά και σε επιχειρήσεις catering.

 

Εμείς σας αφήνουμε να απολαύσετε τις εντυπωσιακές και πεντανόστιμες δημιουργίες μας.

 

#iekpraxis