Κατηγορία: Συνεργασίες
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Χρυσά Αυγά (http://www.golden-eggs.gr/) για την ευγενική τους χορηγία σε αυγά βιολογικής γεωργίας για τις ανάγκες των μαθημάτων μαγειρικής του PRAXIS SUMMER CAMP
(https://www.iekpraxis.gr/seminar/summer-praxis-camp).
Eνας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος είναι η υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν να μαγειρεύουν με αυγά βιολογικής γεωργίας.
Τα αυγά βιολογικής γεωργίας Bios ξεχωρίζουν γιατί:
1.Οι κότες που τα παράγουν κυκλοφορύν ελεύθερες στον βιολογικό ελαιώνα Σκούρτη.
2.Από τον ίδιο Ελαιώνα παράγεται το Βιολογικό ελαιόλαδο «ΕΛΑΙΩΝ ΣΚΟΥΡΤΗ». Δεν υπάρχουν καθόλου χημικά λιπάσματα και ραντίσματα και το χώμα είναι καθαρό, το νερό προέρχεται από τις πηγές του βουνού και ο καθαρός αέρας μακριά από εθνικές οδούς και βιομηχανικές ζώνες.
3.Οι τροφές είναι πιστοποιημένες βιολογικές και προέρχονται από το φυραματοποιείο της επιχείρησης.
4.Σε ένα από τα πλέον καθαρά σημεία της Ευρώπης οι κότες κυκλοφορύν ανενόχλητες, νοιώθουν άνετες στο φυσικό τους περιβάλλον και γεννούν με παραδοσιακό τρόπο τα βιολογικά αυγά.
 
Λίγα λόγια για την εταιρία:

Η εταιρεία ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Α.Ε, ιδρύθηκε το 1996 από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της, προσφέροντας πάντα την καλύτερη ποιότητα και φρεσκάδα των αυγών της στους καταναλωτές. Διαθέτει ιδιόκτητες μονάδες στο Χιλιομόδι Κορινθίας και στο Σχηματάρι Βοιωτίας σε πάνω από 400 στρέμματα, και παράγει και διακινεί πάνω από 300 εκατομμύρια αυγά τον χρόνο. Από το 2012 έχει ανανεώσει όλες τις κλωβοστοιχίες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε. , παράγει με όλους του τρόπους εκτροφής και διαθέτει όλους τους τύπους αυγών όπως : Ημέρας, Βιολογικά, Ελευθέρας Βοσκής, Αχυρώνα, με Ωμέγα 3 και αυγά με λιγότερη χοληστερόλη, αυγά εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κ.α.

Με όλες τις ελληνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις (HACCP-ISO 22000,IFS, AGROCERT, ΔΗΩ) τις εγκρίσεις και τους ελέγχους, καθώς και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα ωοσκοπικά κέντρα, τις αυτοματοποιήσεις στη συλλογή, τυποποίηση και συσκευασία, προσφέρει με υπευθυνότητα και εγγύηση την υψηλή ποιότητα των αυγών της. Πάνω από όλα όμως με σεβασμό στον Έλληνα καταναλωτή που τα εμπιστεύεται και τα επιλέγει. Μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης διατροφής αφού προσφέρει στην αγορά 40 διαφορετικούς κωδικούς και μέσω της πρότυπης βιομηχανίας προϊόντων αυγού SOVIMO HELLAS S.A εφοδιάζει μεγάλες αλυσίδες Ξενοδοχείων και εταιρείες Catering, Αρτοποιεία, Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες τροφίμων κ.α. με προϊόντα όπως ασπράδι, κρόκο ή ολόκληρο αυγό σε υγρή μορφή ή σκόνη.