Σεμινάριο Street Food με τον Chef Βασίλη Σπόρο. Ο χαρισματικός chef Βασίλης Σπόρος (Σεφ του Mama Roux, συνιδιοκτήτης του Po’ Boys) μας ξενάγησε στην τέχνη του Street Food, αναδεικνύοντας συνταγές από όλο τον πλανήτη.

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 15 συνταγές

Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη παγκόσμια τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Chef και εστιατόρια αγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα αναδείξει την επόμενη νέα τάση στο Street Food και από ποια κουλτούρα και εθνικότητα θα είναι αυτή.

Μέσα από 15 συνταγές , ο chef Βασίλης Σπόρος, ίσως ο πιο έμπειρος Chef στο Street Food στην Ελλάδα, όχι μόνο παρουσίασε μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές του παγκόσμιου Street Food αλλά και αρκετές έως σήμερα ‘άγνωστες’, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στα αυριανά μενού των εστιατορίων.
 

Σεμινάριο Street Food με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο Σεμινάριο Street Food με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο Σεμινάριο Street Food με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο

Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν είναι:

 

Banh Xeo (Βιετνάμ)

Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο Street Food στο Vietnam

  • με γαρίδες και μυρωδικά
  • με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού

 

Curry Laska (Μαλαισία)
Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah(μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.
 

 

(Mexico)
Tacos με κοτόπουλο chipotle
Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo

Μαθαίνουμε πως να φτιάχουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas.

 

(Κίνα)
Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisin sauce
Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια

Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.
 

 

Pisang Goreng (Ινδονησία)
Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.

 

Takoyaki (Ιαπωνία)
Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο street food που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα

 

(Ινδία)
Samosas με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά


(Αργεντινή)
Pollo Empanadas, γεμιστές με αρωματικό κοτόπουλο


(Κίνα)
Pork Gyoza, γεμιστά με χοιρινό κιμά και γαρίδες

Εδώ θα δούμε πως με μία κοινή ζύμη, αλλά διαφορετικής λογικής γεμίσεις θα ενώσουμε 3 μακρινές κουλτούρες με το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

 

Jerk Chicken (Jamaica)
H πιο δυνατή συνταγή για jerk συνδυάζεται με κοτόπουλο αποκάλυψη για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ!

 

 

 

 

 

Η ελληνική μπύρα ΝΗΣΟΣ, γευστικός χορηγός.