Κατηγορία: Εκπαίδευση

Στη Σχολή Τυροκομίας του ΙΕΚ PRAXIS, οι αυριανοί Τεχνικοί Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας, εκπαιδεύονται με έμπειρους Τυροκόμους και Τεχνολόγους Τροφίμων, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια.

Όλη η αλυσίδα του γάλακτος και των προϊόντων του, η τυροκόμηση μαλακών και σκληρών τυριών και η παρασκευή γιαούρτης, είναι τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας της ειδικότητας Τεχνικός Γαλακτοκομίας - Τυροκόμος.

  • Η Τυροκομία και η Γαλακτοκομία είναι από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους τα τελευταία χρόνια και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας τροφίμων της χώρας.
  • Τα τελευταία 25 χρόνια δημιουργούνται διαρκώς νέες κτηνοτροφικές μονάδες μεγάλης δυναμικότητας και μεγάλες Βιομηχανικές Μονάδες με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που παράγουν γάλα, γιαούρτι, τυριά και συναφή προϊόντα και παραπροϊόντα.
  • Ταυτόχρονα, ανάπτυξη παρουσιάζουν και οι μικρές τυροκομικές μονάδες στην ύπαιθρο, οι οποίες λειτουργούν ως μικρές οικογενειακές γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα με πολύ καλές προοπτικές.
  • Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, ενώ πλέον οι προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας μικρών τυροκομικών μονάδων γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές

 

Στα πλαίσια αυτά, η εξειδικευμένες σπουδές Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας, δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που απαιτείται σε κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με το αποδοτικό επάγγελμα της τυροκομίας, επιτρέποντάς του να ασχοληθεί είτε ως αρχηγός γαλακτοκομικής - τυροκομικής μονάδας ή να εργαστεί στην βιομηχανία γάλακτος με πολύ καλές προοπτικές.

Δείτε όλες τις ειδικότητες Αγροτικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ PRAXIS στο https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/agrotika-viologiki-georgia-tehnologi...