Κατηγορία: Συνεργασίες

Μια δυνατή εκπαιδευτική συνεργασία ξεκινούν οι Σχολές Τυροκομίας του ΙΕΚ PRAXIS με τη Φάρμα Μαλτέζος. Η Φάρμα Μαλτέζος είναι μια καινοτόμος Κτηνοτροφική και Τυροκομική μονάδα που παράγει υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένα, gourmet Τυροκομικά προϊόντα. Μια μοναδική περίπτωση Τυροκομικής Μονάδας στην ελληνική αγορά, η οποία παράγει κατσικίσια τυριά με γαλλικές μεθόδους όπως: 

  • CHÈVRE CROTTIN
  • CHÈVRE ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ
  • CHÈVRE ΚΑΡΔΙΑ
  • CHÈVRE ΚΟΡΜΟΣ
  • CHÈVRE ΠΥΡΑΜΙΔΑ
  • CHÈVRE ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
  • CHÈVRE ΜΕ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ

 

Διαβάστε περισσότερα για τη Σχολή Τυροκομίας του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-galaktokomias-tyrokomos

 

εκπαιδευτική συνεργασία μαλτέζος ιεκ τυροκομίας σχολή τυροκομίας


 Στην πανέμορφη Εύβοια, στο χωριό Στύρα, σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού, δημιουργήθηκε η MALTEZOS FARM, μια πρωτότυπη φάρμα κατσικιών που αριθμεί περίπου 500 ζώα με δυνατότητα ανάπτυξης σε 2.000 ζώα.

Εγκατεστημένη εκεί από το 1989 σε ιδιόκτητο αγρόκτημα 50 στρεμμάτων, η MALTEZOS FARM αποτελεί το πρωτοποριακό και καινοτόμο όραμα του ιδρυτή και εμπνευστή της Λάζαρου Μαλτέζου. Προερχόμενος από οικογένεια με μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση (ο παππούς του προμήθευε με τυριά τη βασιλική αυλή), παρότι ο ίδιος μαθηματικός, μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα για το ΙΕΚ τυροκομίας του PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-galaktokomias-tyrokomos

 

εκπαιδευτική συνεργασία μαλτέζος ιεκ τυροκομίας σχολή τυροκομίας

 

Στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της MALTEZOS FARM λειτουργεί το τυροκομείο, όπου φτιάχνονται τα περίφημα γαλλικά τυριά chèvres. Τα chèvres είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές τυριών στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο, πολύ νόστιμα και υγιεινά, καθώς φτιάχνονται από 100% κατσικίσιο  γάλα με τις καλύτερες προδιαγραφές. Για να το πετύχει αυτό, ο Λάζαρος Μαλτέζος, δημιουργός της φάρμας, διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών Alpine και Zaanen, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την πολύ μεγάλη γαλακτοπαραγωγική τους ικανότητα.

 

εκπαιδευτική συνεργασία μαλτέζος ιεκ τυροκομίας σχολή τυροκομίας

 

Το τυρί Chevre (Σεβρ) είναι λευκό κατσικίσιο τυρί, από παστεριωμένο ή μη γάλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και κάλλιο. 
Η υφή και η ένταση της γεύσης και του αρώματος διαφέρουν ανάλογα με την ωρίμανση, αλλά έχει πάντα χαρακτηριστική, ξινούτσικη γεύση κι έντονο άρωμα. 
Παράγεται σε διαφορετικά σχήματα –κορμός, στρογγυλές μπάλες κοκ – και σερβίρεται ως ορεκτικό, σκέτο με φρέσκια μπαγκέτα, σε σαλάτες ή μαζί με το επιδόρπιο κρασί.

Πηγή: http://www.maltezosfarm.gr/

Διαβάστε περισσότερα για τη σχολή τυροκομίας του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-galaktokomias-tyrokomos