Ο ιδρυτής του radiki.com  και τροφοσυλλέκτης Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μας επισκέφτηκε και μας μίλησε για τον τρόπο συλλογής και κατανάλωσης άγριων χόρτων.

Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει στις πρωταρχικές μορφές της τροφής και να αφήσει πίσω του τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμαπου έχουν επικρατήσει στην καθημερινή του διατροφή.

Ότι γεννιέται από την γη πρέπει να καταναλώνονται ζωντανό και την κατάλληλη εποχή .

Η φυσική τροφή πρέπει να υπόκειται στην ελάχιστη δυνατή επεξεργασία που δεν πρέπει να αλλοιώνει την γεύση της, όποια και αν είναι αυτή, ή να μειώνει την διατροφική της αξία.

Αγγουρίτσα,Ξινήθρα,Ζοχός,Σινάπι,Καυκαλήθρα,Χηροβότανο,Καλόγερος,Καρότο άγριο,Σκόρδο άγριο,Τσουκνίδα,Λάπαθο,Σκόλυμος,

Αγγιναράκια,Νερολάχανο,Πετρομάρουλα,Ραδίκι,Μολόχα και Λαγοψωμάκι.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για φυσικά «φάρμακα», αφού έχει αποδειχθεί ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες σε παθήσεις όπως ο διαβήτης, o καρκίνος, η υψηλή πίεση και πολλές άλλες ασθένειες. Ταυτόχρονα αποτελούν και ένα πραγματικά γαστριμαργικό παράδεισο αφού συγκεντρώνουν σχεδόν όλες τις γεύσεις, τις υφές και τα αρώματα που μπορεί να διακρίνει ο ουρανίσκος μας.

Πικρά, ξινά, αλμυρά, γλυκά, τρυφερά ή τραχιά, τα χόρτα συνδυάζονται αρμονικά με το κρέας, το ψάρι και τα ζυμαρικά χωρίς να «πνίγουν» την γεύση τους.
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017
Κόστος σεμιναρίου : 20€
ΔΩΡΕΑΝ για τους σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS
Ώρα διεξαγωγής : 15.00 μ.μ.
Τόπος διεξαγωγής : Σαριπόλου 5, Αθήνα δίπλα στο Αρχ.Μουσείο(κτίριο 3)
Τηλέφωνο πληροφοριών : 210 8230090 ή στο info@iekpraxis.gr
Περιορισμένες θέσεις!