Κατηγορία: Σεμινάρια

Η μοντέρνα Σκανδιναβική κουζίνα αποτελεί το trend της παγκόσμιας Γαστρονομικής σκηνής τα τελευταία χρόνια. Οι δημιουργίες του εστιατορίου NOMA στην Κοπεγχάγη την είχαν αναγάγει σε κουζίνα πρώτης γραμμής.

Ο Δημήτρης Μπούτσαλης, Chef de Cuisine του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», με σημαντική θητεία στο Restaurant NOMA και σε κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων σε Δανία και Ολλανδία, ξεδίπλωσε τις μαγειρικές τεχνικές, τις πρώτες ύλες και τα πιάτα της μοντέρνας Σκανδιναβικής Κουζίνας.

Ο Chef μας ξενάγησε στη Σκανδιναβική κουζίνα και παρουσίασε τα παρακάτω πιάτα:

  • Καλκάνι με καπνιστό αφρό σελινόριζας, μηλο και μπέϊκον.
  • Χτένια με κανθαρέλες σε ζύμωση, με μελι και σάλτσα απο σόγια μανιταριών
  • Κρεμμύδι και τριαντάφυλλο τουρσί, με γιαούρτι
  • Παντζάρια με φραγκοστάφυλλα, με broth απο χαμομήλι

 

Οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της βόρειας κουζίνας από έναν εξειδικευμένο κορυφαίο chef, με θητεία στο ΝΟΜΑ, το καλύτερο εστιατόριο - εκπρόσωπο της σύγχρονης σκανδιναβικής κουζίνας