Κατηγορία: Σεμινάρια

Ένα επαγγελματικό σεμινάριο με τις εξειδικευμένες τεχνικές και συνταγές του αυθεντικού, ιταλικού Gelato. Η Gelateria Casa Dolce στη Μύκονο αποτελεί τον παράδεισο κάθε φίλου του καλού παγωτού. Ο Chef και ιδιοκτήτης Νίκος Κουκιάσας μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στο παγωτό καθώς και τα μυστικά που έχουν καθιερώσει την Casa Dolce ως έναν από τους Must Προορισμούς στη Μύκονο. 

Ο chef Νίκος Κουκιάσας είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να φτιάξουν παγωτό από το οτιδήποτε. Στο σεμινάριο παγωτού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών, της φρεσκάδας του παγωτού, την πρωτοτυπία στις γεύσεις και συνταγές και το σημαντικότερο όλων: την απόλαυση που δίνει στον πελάτη το τελικό αποτέλεσμα. Και σε ποιόν δεν αρέσει το παγωτό; Το χειροποίητο, αυθεντικό παγωτό θα πρέπει να "χτυπάει" στη γεύση και την υφή. Να δροσίζει και να εντυπωσιάζει. Γι αυτό και το σεμινάριο παγωτού του Νίκου Κουκιάσα είναι ένα Must για όλους όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στην τέχνη της δροσιστικής απόλαυσης του παγωτού!

σεμινάριο παγωτού νίκος κουκιάσας σχολή ζαχαροπλαστικής


Γράφουν για τον Chef:
"Ο Νίκος Κουκιάσας φτιάχνει το καλύτερο χειροποίητο παγωτό στο νησί, χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και γερές δόσεις φαντασίας. Αρκεί να δοκιμάσει κάποιος μόνο μία φορά για να καταλάβει την αξία που δίνεται στην πρώτη ύλη. Τα πάντα είναι ολόφρεσκα, ενώ όλα είναι φτιαγμένα από το μηδέν και χειροποίητα, ακόμα και το καραμελωμένο αμύγδαλο του παγωτού σας"

 

 

Στο σεμινάριο παγωτού παρουσιάστηκαν

 

  • Εισαγωγή στο παγωτό: τεχνικές παρασκευής και πρώτες ύλες
  • Βάση παγωτού: Πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, διαφορές ανάμεσα στα υλικά: Γάλα μακράς διαρκείας, φρέσκο γάλα κ.λπ., διαφορές ανάμεσα στους σταθεροποιητές, χρόνος ωρίμανσης 
  • Υπολογισμός της βάσης παγωτού: Λιπαρά, στερεά και ζάχαρα
  • Σορμπέ με βάση σιροπιού και με κρύα μέθοδο 
  • Σορμπέ με φρέσκα φρούτα χωρίς πάστες, αρώματα, χρώματα κλπ

 

> Μάθετε περισσότερα για τα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS

> Δείτε το προφίλ της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής

 

σεμινάριο παγωτού νίκος κουκιάσας σχολή ζαχαροπλαστικήςσεμινάριο παγωτού νίκος κουκιάσας σχολή ζαχαροπλαστικήςσεμινάριο παγωτού νίκος κουκιάσας σχολή ζαχαροπλαστικής